Άλλα έλεγε ο Κασσελάκης για την περιουσιακή του κατάσταση και άλλα λένε τα στοιχεία που έδωσε
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ είναι ένα πρόσωπο που προσγειώθηκε ξαφνικά πριν από έναν χρόνο στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ,
τους αιφνιδίασε όλους και χωρίς να το πολυκαταλάβουν τούς πήρε το κόμμα
και το έχει μετατρέψει ήδη σε προσωπικό όχημά του. Προηγουμένως, είχε
προσπαθήσει να προσεγγίσει τη Νέα Δημοκρατία,
διατηρούσε φιλική σχέση με τον νεοδημοκράτη εκδότη της εφημερίδας της
ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας» και εγκωμίαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον
οποίο είχε προσπαθήσει να γνωρίσει και τότε, όπως έλεγε, δεν πείραζε που
είναι από πολιτικό τζάκι. Μετά την ατυχή έκβαση όμως της απόπειρας να
κάνει πολιτική καριέρα στη Νέα Δημοκρατία, το τζάκι στηλιτεύεται ξανά.
Βεβαίως, ούτε ο ίδιος είναι κανένα παιδί του λαού. Παιδί της Εκάλης και του Κολεγίου είναι, που μεγάλωσε με τα ταξικά προνόμια και τις ευκαιρίες που τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν. Απ' όσα λέει, φαίνεται πως την προσωπικότητά του έχουν καθορίσει οι επιχειρηματικές και δικαστικές περιπέτειες του πατέρα του μετά το κλείσιμο της επιχείρησής του στην Ελλάδα, την πώληση του σπιτιού τους στην Εκάλη και τη μετακόμισή τους στις ΗΠΑ.
Ο Κασσελάκης, όταν μας συστήθηκε, παρουσίασε την οικογένεια του ως θύμα «παραδικαστικού κυκλώματος» που είχε συνέπεια το οικονομικό πλήγμα. Όλα αυτά, ωστόσο, εξακολουθεί να τα λέει χωρίς να παραθέτει ποτέ κανένα στοιχείο, πάντα ατεκμηρίωτα, μόνο με ισχυρισμούς, αν και πολλοί δίνουν μια διαφορετική εκδοχή.
Αυτό που φάνηκε είναι ότι τα χρήματα και η περιουσία που διαθέτει δεν είναι τόσο μεγάλη όσο άφηνε να εννοηθεί. Και μόνο λόγω της αποπληρωμής και των εξόδων συντήρησης των ακριβών ακινήτων αλλά και αυτοκινήτων που έχει αγοράσει πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αναζητήσει νέους πόρους, καθώς αυτοί που φαίνεται να διαθέτει από τα στοιχεία που παρουσίασε, όπως όλοι διαπιστώνουν, δεν αρκούν για να διατηρήσει αυτό το στάτους.
Έχει γραφτεί στον Τύπο, χωρίς να το έχει διαψεύσει ο ίδιος, ότι, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, η οικία στην Εκάλη είχε αγοραστεί από οικογενειακή οffshore και η πώλησή της, πριν φύγουν στην Αμερική, είχε αποφέρει στην οικογένεια 2 εκατομμύρια ευρώ. Άλλα ρεπορτάζ αποκάλυψαν πρόσφατα ότι ο πατέρας του έχει φορολογική και δικαστική εκκρεμότητα από το 2004 λόγω του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ως τώρα έχει χάσει όλες τις δίκες. Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ και πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, τον προηγούμενο μήνα το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση με την οποία αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του πατέρα του, Θεόδωρου Κασσελάκη, να μην καταβάλει τα ποσά των φόρων που του έχουν καταλογιστεί. Το ΣΔΟΕ, όπως αναφέρεται, είχε καταλογίσει οφειλή 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει φτάσει τα 11 εκατομμύρια με τις προσαυξήσεις και συνεχίζει να αυξάνεται όσο παραμένει απλήρωτη. Η υπόθεση αυτή αναμένεται να απασχολήσει ξανά την ελληνική Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο.
Είναι αυτή η δικαστική υπόθεση της οικογένειάς του για την οποία ο Κασσελάκης μιλάει για παραδικαστικό; Δεν το γνωρίζουμε, αφού δεν έχει εξηγήσει ποτέ τι εννοεί, αφήνει απλώς αυτές τις βαριές κατηγορίες να αιωρούνται.
Οι επιχειρηματικές και δικαστικές περιπέτειες του πατέρα του και η οικονομική καταστροφή, πάντως, φαινομενικά δεν άλλαξαν το στάτους του. Η εικόνα που παρουσίασε ωστόσο για τον εαυτό του όταν εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή, όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, μικρή σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Από american dream στο greek dream
Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε πέρσι ως κάποιος ο οποίος στα 14 χρόνια του, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της οικογένειάς του, για την οποία κατηγόρησε το παραδικαστικό, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει μόνος του στις ΗΠΑ και χωρίς κανένα στήριγμα να σπουδάσει σε ένα καλό πανεπιστήμιο εκεί και να πετύχει επαγγελματικά. Ως επαγγελματική επιτυχία εννοεί ότι έβγαλε κάποια εκατομμύρια για τους «επενδυτές» του, όπως λέει, και έλαβε μερικά και αυτός ως αμοιβή.
Ωστόσο, ποτέ δεν ήταν μόνος στις ΗΠΑ. Όταν πήγε, ήταν ήδη εκεί ο αδελφός του, ενώ μαζί του στην Αμερική ήταν και η μητέρα του, η οποία εργαζόταν ως οδοντίατρος στην ίδια περιοχή που ήταν το λύκειο στο οποίο φοιτούσε. Η μητέρα του, μάλιστα, αργότερα βρέθηκε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, δηλαδή σε αυτό που έγινε δεκτός κι εκείνος. Όσο για τα πανάκριβα δίδακτρα των δεκάδων χιλιάδων δολαρίων ετησίως, αυτά δεν πληρώθηκαν από την οικογένειά του ούτε και έλαβε υποτροφία από το πανεπιστήμιο, όπως κάνουν πολλά πανεπιστήμια της Ivy League για τους φοιτητές τους, όταν οι οικογένειές τους δεν έχουν αρκετά εισοδήματα για να πληρώσουν. Τα δίδακτρα, όπως έχει πει, πληρώθηκαν από υποτροφία που του έδωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος του ιδρύματος Νιάρχος.
Αυτό που παρουσιάζει ως επαγγελματική επιτυχία είναι η συνεργασία του με εταιρεία του εφοπλιστή Νομικού,
για τον οποίο λέγεται, πάλι χωρίς να διαψεύδεται, ότι υπάρχει κάποια
σχέση κουμπαριάς. Αυτή η συνεργασία είναι που του απέφερε κάποια
χρήματα, όχι όμως όσα άφηνε να εννοηθούν, όταν έλεγε ότι δεν χρειάζεται
να εργαστεί ξανά. [..................................]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου