Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ /ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ: Mantovani - Mantovani And His Orchestra - Great Concerts (Full Álbum)

Mantovani - WikipediaΟ Annunzio Paolo Mantovani (15 Νοεμβρίου 1905 – 29 Μαρτίου 1980) ήταν ένας δημοφιλής μαέστρος και διασκεδαστής στο ύφος «easy listening».
 Γεννήθηκε στη Βενετία της Ιταλίας και ο πατέρας του ήταν ο κοντσερτμάστερ της ορχήστρας της Σκάλας υπό τον Αρτούρο Τοσκανίνι.  Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αγγλία το 1912, όπου σπούδασε στο Trinity College of Music του Λονδίνου.  Μετά την αποφοίτησή του, δημιούργησε τη δική του ορχήστρα, η οποία έπαιζε μέσα και γύρω από το Μπέρμιγχαμ.  Όταν ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η ορχήστρα του ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς στην Αγγλία, τόσο στο BBC όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

 Ήταν επίσης μουσικός διευθυντής για μεγάλο αριθμό μιούζικαλ και άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Noel Coward.  Μετά τον πόλεμο, επικεντρώθηκε στην ηχογράφηση και τελικά εγκατέλειψε εντελώς τη ζωντανή εμφάνιση.  Συνεργάστηκε με τον ενορχηστρωτή Ronnie Binge, ο οποίος ανέπτυξε τον ήχο εκείνο των  εγχόρδων που έγινε το χαρακτηριστικό του γνώρισμα  σε επιτυχίες όπως η Charmaine.  Οι δίσκοι του ήταν τακτικοί σε καταστήματα που πουλούσαν στερεοφωνικό εξοπλισμό hi-fi, καθώς παράγονταν και προορίζονταν  για στερεοφωνική αναπαραγωγή.

 Ηχογράφησε για την Decca μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, οπότε μεταπήδησε στη London Records.  Ηχογράφησε πάνω από 50 άλμπουμ σε αυτήν την εταιρεία, πολλά από τα οποία ήταν top-40 επιτυχίες.  Μεταξύ αυτών ήταν το Song από το Moulin Rouge και η Cara Mia, που έφτασε στο Νο. 1 στη Βρετανία το 1953 και το 1954, αντίστοιχα.  Το τελευταίο ήταν επίσης η πρώτη επιτυχία του Mantovani στις ΗΠΑ στο Top Ten.

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ 1955 και 1972, κυκλοφόρησε πάνω από 40 άλμπουμ, με 27 να έφτασαν στο Top 40 και 11 στο Top Ten.  Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν με το άλμπουμ Film Encores, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 το 1957. Ομοίως, ο δίσκος Mantovani Plays Music From 'Exodus' and Other Great Themes έφτασε στο Νο. 2 το 1961 και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο άλμπουμ.

 Ο Mantovani έκανε τις τελευταίες του ηχογραφήσεις το 1975.

 Από τον θάνατό του στο σπίτι του στο Τούνμπριτζ Γουέλς του Κεντ, το 1980, η μουσική του γνώρισε μια μικρή αναβίωση, με μεγάλο μέρος του καταλόγου του να επανεμφανίζεται σε CD και μια ορχήστρα που φέρει το όνομά του να εκτελεί περιοδείες συναυλιών.  Η εμπορευσιμότητα του ονόματος Mantovani υπογραμμίζεται από νέες ηχογραφήσεις που γίνονται ως Mantovani Orchestra.Mantovani - The Mantovani Collection (CD, Comp) - Picture 1 of 2 

Πηγή: last.fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Υπαίθρια συναυλία των Andrea Motis & της Camerata Papageno στη Χιλή - Φεβρουάριος 2024

Απολαύστε τη θαυμάσια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024, στο Panguipulli της  Χιλής. Panguipulli  Ο Andrea Motis έπαιξε...