Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2022

Τ΄ακούς , Κοριάκο; Κώστας Καραμανλής για υποκλοπές: "Όλα στο φως"!

 

Κώστας Καραμανλής για υποκλοπές: "Όλα στο φως"!



"Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο", είπε από την Κρήτη ο τέως πρωθυπουργός

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, το βράδυ της Τέταρτης.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων στην Κρήτη, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ηχηρή παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις, ζητώντας να βγουν “όλα στο φως” και ξεκαθάρισε ότι “το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. 

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...