Τρίτη, Αυγούστου 02, 2022

Η 22χρονη Φραντσέσκα από την Ιταλία έδωσε την απάντηση που έπρεπε στη θρασύτατη εργοδότρια όταν της προσέφερε δεκάωρη καθημερινή εργασία με … 70 μόλις ευρώ την εβδομάδα !

Ξεσπά 22χρονη κοπέλα: «Μου πρότειναν πλήρη απασχόληση 10 ώρες την μέρα ως  πωλήτρια για 280 ευρώ τον μήνα» | DotFM.GR



Η παρακάτω  ιστορία  εκτυλίχθηκε στην Ιταλία και διατρέχει ως  viral τα κοινωνικά δίκτυα  τις τελευταίες ώρες. Ο λόγος γίνεται για την 22χρονη Φραντσέσκα από την Νάπολη, που, ενώ  της προτάθηκε πλήρης απασχόληση σε κατάστημα και της ζητήθηκε μάλιστα να εργάζεται 10 ώρες την ημέρα και το Σάββατο να έχει συνεχές ωράριο, της είπαν ότι ο μισθός της θα ήταν μόνο ...280 ευρώ!

 Όταν η κοπέλα φυσικά αρνήθηκε την δουλειά, η ιδιοκτήτρια αποφάνθηκε με την στερεότυπη πονηρή ρήση στα χείλη των ασυνείδητων εργοδοτών και πολλών αντιδραστικών  : «Τελικά, οι σημερινοί νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά».

Η απάντηση όμως που έδωσε η Φραντσέσκα ήταν αποστομωτική… «Δεν είναι έτσι. Είστε εσείς που θέλετε να δουλέψουμε, κερδίζοντας μόλις 70 ευρώ την εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ ούτε ότι θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά, διότι με το ποσό αυτό δεν καλύπτεις ούτε τα βασικά σου έξοδα».

Η είδηση αυτή δεν αφορά αποκλειστικά την Ιταλία αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη, όπου επικρατούν συνθήκες κόλασης για τους νέους εργαζόμενους , με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τις εξευτελιστικές και ανασφάλιστες αμοιβές  αλλά και την άθλια συμπεριφορά των εργοδοτών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: