Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2022

Eπιτελική αχρηστία


 

 Gerontakos: «Ο διάλογος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα μπορούσε να είναι χειρότερος»...

 ***********************

Πρόληψη, ποια πρόληψη; 

 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ξέρει καλά ελληνικά, ξέρει όμως ακόμη καλύτερα να βαφτίζει το κρέας ψάρι. Με περισσή περηφάνια παρουσίασε χθες το απόγευμα τις «σημαντικές επιτυχίες» του υπουργείου του στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, αποδίδοντάς τες στη «νέα στρατηγική» της κυβέρνησης που «βασίζεται στην πρόληψη».

Προφανώς, ο συμπαθής Κύπριος πολιτικός, μετεγγραφή από την Κομισιόν ως επιτυχημένος τεχνοκράτης, θεωρεί ότι οι κοινοί θνητοί στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν την έννοια ούτε της λέξης «πρόληψη» ούτε της έκφρασης «σημαντικές επιτυχίες». Το μόνο που δεν έκανε η Πολιτεία, ούτε όλα τα προηγούμενα πολλά χρόνια, αλλά ούτε και μετά την υπουργοποίηση Στυλιανίδη -και γι’ αυτό φέρει την ευθύνη-, είναι να επενδύσει στην πρόληψη. Θα ήταν σοφότερο, λοιπόν, να είχε αποφύγει να ευλογήσει τα γένια του στη χθεσινή του εμφάνιση. Και ήταν τουλάχιστον γλοιώδης η επιλογή του να ευχαριστήσει τους υπουργούς που ξενύχτησαν μαζί του, την ώρα που οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πάλευαν με τις φλόγες στην Πεντέλη.

Αυτές οι ευχαριστίες ακούστηκαν τουλάχιστον ενοχλητικές, αν όχι προκλητικές, στα αυτιά των ανθρώπων που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, στα αυτιά των κατοίκων αυτού του πάλαι ποτέ μαγικού λεκανοπεδίου, που γίνεται χρόνο με τον χρόνο και πυρκαγιά με την πυρκαγιά αβίωτο. Για να μη μιλήσουμε για τους ανθρώπους που ζουν μακριά από το λεκανοπέδιο και σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τις πυρκαγιές στα δικά τους μέρη.

Όσο για τα επιχειρήματα του υπουργού για την κλιματική κρίση, για τους ισχυρούς ανέμους, για το ότι αυτά συμβαίνουν σε όλη τη Μεσόγειο -και σε όλον τον κόσμο-, είναι απολύτως αληθινά. Και ισχύουν εδώ και χρόνια. Υποτίθεται, όμως, ότι με τη «νέα στρατηγική» αυτά τα νέα δεδομένα προσπάθησε να αντιμετωπίσει. Θεωρεί μήπως ότι το έκανε επιτυχώς επειδή ακόμα δεν κάηκε ο Εθνικός Κήπος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο μοναδ(χ)ικός Βάρναλης

  ...