Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ένοχη γραμμή για τις πολιτικές διώξεις κατά ΣΥΡΙΖΑ, δικαστικών και δημοσιογράφων

 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - CircoGreco

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ένοχη γραμμή για τις πολιτικές διώξεις κατά ΣΥΡΙΖΑ, δικαστικών και δημοσιογράφωνΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ένοχη γραμμή για τις πολιτικές διώξεις κατά ΣΥΡΙΖΑ,  δικαστικών και δημοσιογράφων - CircoGreco


Η ένοχη γραμμή που τους έδωσαν και διακινούν στα κοινωνικά δίκτυα οι τοίχοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την αποκάλυψη ότι οργανώθηκε σκευωρία κατά των πολιτικών αντιπάλων του Κυρ. Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά δικαστών που διερευνούσαν το σκάνδαλο της Novartis αλλά και καλά δημοσιογράφων, και με προφανές κίνητρο να παρεμποδιστεί η διαλεύκανση του μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου, είναι πια η δήλωση ...«να περιμένουμε τη δίκη»


Γράφει ο Χρήστος Οικονόμου

Η ένοχη γραμμή που τους έδωσαν και διακινούν στα κοινωνικά δίκτυα οι τοίχοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την αποκάλυψη ότι οργανώθηκε σκευωρία κατά των πολιτικών αντιπάλων του Κυρ. Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά δικαστών που διερευνούσαν το σκάνδαλο της Novartis αλλά και καλά δημοσιογράφων, και με προφανές κίνητρο να παρεμποδιστεί η διαλεύκανση του μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου, είναι πια η δήλωση …«να περιμένουμε τη δίκη».

Ναι, πέρασαν περισσότερες από 5 μέρες για να μας πουν αυτή την αήθεια, ως δήθεν αντίδραση δήθεν σοβαρού κόμματος, σε υπόθεση που φέρει το κόμμα αυτό αναμεμιγμένο μέχρι τον λαιμό στη μεγαλύτερη πολιτική βρομιά, από την εποχή της παραπομπής του ιδρυτή του τότε μεγάλου πολιτικού κινήματος στο ειδικό δικαστήριο!

Μόνο που δεν λένε, βεβαίως, ποια δίκη να περιμένουμε! Και δεν το λένε, γιατί δεν έχουν τσίπα να ομολογήσουν ότι η κατηγορία που μεθοδεύτηκε περί δήθεν σκευωρίας που έστησε η κυβέρνηση Τσίπρα κατά πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα κριθεί στη σκιά δίκης που μας προτρέπουν να περιμένουμε να δούμε. Και δεν θα κριθεί, διότι απλά η κατηγορία δεν υπάρχει πια! Η κατηγορία αυτή έχει εξαλειφθεί οριστικά με το βούλευμα της δικαιοσύνης που αποφαίνεται πανηγυρικά ότι οι έρευνες κατά 10 πολιτικών προσώπων, πρώην πρωθυπουργού συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων και πρώην υπουργών των ίδιων δύο κομμάτων, ήταν επιβεβλημένες και κανονικές (πολιτικά και δικονομικά) και αποσκοπούσαν να διαλευκάνουν το σκάνδαλο της Novartis και όχι να συκοφαντήσουν ή να διώξουν αναιτίως και με κομματικά κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ τα ως άνω 10 πρόσωπα (ανάμεσά τους και ο παραμένων ακόμη και σήμερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας -και να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό)!

Δηλαδή, αυτό που επιδιώκουν να κάνουν οι χειριστές των τοίχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ως πιστοί συνοδοιπόροι του γιου του ανθρώπου που τόλμησε να στείλει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο (δηλαδή του ανθρώπου που σήμερα ως πρωθυπουργός και με αυτές τις οικογενειακές και πολιτικές προσλαμβάνουσες θεωρεί τις διώξεις των πολιτικών αντιπάλων του ως το μόνο μέσο για να πετύχει να αρπάξει την εξουσία, επειδή δεν μπορεί να το πετύχει αλλιώς και σε περιβάλλον δημοκρατικής ομαλότητας), είναι ξανά να μας παραπλανήσουν! Ζητιανεύοντας σαν τον αόμματο επαίτη, που βλέπει όμως στην πραγματικότητα σαν γεράκι, ένα ελάχιστο έστω ψήγμα αλήθειας ανάμεσα τον καταιγισμό πολιτικών εξαπατήσεων που έχουν διαπράξει. Το κάνουν, λέγοντας και πάλι πομπώδη ψέματα και παραχαράζοντας βάναυσα την πραγματικότητα και προσπαθώντας να εκπέμψουν λίγα ψίχουλα πειθούς προς τους ενδεείς και τρομαγμένους πια οπαδούς του κόμματός τους, που βλέπουν κάθε εναπομένουσα αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να εξαερώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ναι! Αυτό που μας υποδεικνύουν να περιμένουμε να δούμε όλοι αυτοί οι τοίχοι απλά δεν θα κριθεί στη δίκη αυτή!

Ξέρετε τί θα κρίνει η δίκη που μας ζητάνε να περιμένουμε; Θα κρίνει εάν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης του Τσίπρα είναι ένοχος, ή όχι, για το αποδιδόμενο προς αυτόν αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, και με φερόμενη ως αυτουργό την κυρία Τουλουπάκη, για τη μη αμελλητί, κατά το Σύνταγμα, αποστολή στη Βουλή μήνυσης 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. (Ανάμεσα στους μηνύοντες και ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλαδή ο πρώην υπουργός Υγείας του Γ. Παπανδρέου και του Λ. Παπαδήμου, σε βάρος του οποίου κατόπιν παραγγελίας της ίδιας της κυρίας Τουλουπάκη έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία όταν ήταν υπουργός Υγείας στο σκάνδαλο της Novartis).

Εσείς, οι αναγνώστες, κοκκινίστε ελεύθερα!

Οι υπόλοιποι χειριστές των τοίχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που διακινείτε αυτή την εξευτελιστική για τον ίδιο τον εαυτό σας και για το κόμμα σας προτροπή «να περιμένουμε τη δίκη», προφανώς ένεκα πωρώσεως έχετε αυτοεξαιρεθεί της ανθρώπινης ιδιότητας σηματοδότη, ότι το προσωπικό ήθος λειτουργεί και κατευθύνει τις σκέψεις και τις πράξεις σας, να κοκκινίζετε, από ντροπή ή από αίσθηση ευθύνης. Ψευδολογώντας συστηματικά, παραχαράζοντας σκαιότατα την αλήθεια, και τσαλαβουτώντας στην ύψιστη πολιτική αήθεια των συμψηφισμών, ως την απόλυτη απόδειξη του οπορτουνισμού που διέπει την πολιτική ταυτότητα, τη δική σας και του κόμματός σας. (Μέχρι και την …αυτοκτονία Τσαλικίδη θυμήθηκε και επιστράτευσε συμψηφιστικά ένας τοίχος οπαδού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να πετάξει σαν τη σουπιά το μελάνι της πάνω στην αλήθεια, για να την αποκρύψει, να τη συσκοτίσει και να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες του κόμματος που υποστηρίζει σ’ αυτή την υπόθεση). Ο Γκαίμπελς μοιάζει μπροστά σας αγγελούδι!

Μάλιστα, αντίθετα με τα μεγάλα ψέματα όλων αυτών και τις αδίστακτες παραχαράξεις της πραγματικότητας που συνεχίζουν να επιτελούν, αυτό που οφείλουν στους Έλληνες πολίτες -ανάμεσά τους και τους οπαδούς τους- είναι να αρχίσουν μια ώρα αρχύτερα δίνουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους σ’ αυτή την αποδεδειγμένη πλέον βρωμιά. Και δεν το κάνουν!

Οφείλουν όλοι αυτοί (να ρωτήσουν το κόμμα τους, και) να μας πουν, συμμετείχε άμεσα το κόμμα τους στο στήσιμο της σκευωρίας κατά των πολιτικών αντιπάλων του Κυρ. Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (εν προκειμένω κατά του κόμματος της σήμερα αξιωματικής αντιπολίτευσης), κατά δικαστών που διερευνούσαν το σκάνδαλο της Novartis αλλά και καλά δημοσιογράφων; Μήπως παρασύρθηκε το κόμμα τους από τον Κυρ. Μητσοτάκη, που στο πλαίσιο του πάθους να αρπάξει και διατηρήσει την εξουσία με οποιοδήποτε μέσο, εκείνος προφανώς θα πρέπει να ελεγχθεί πρωτευόντως για την εμπλοκή του στο έγκλημα; Μήπως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμπλέκεται στην υπόθεση ως ηθικός αυτουργός; Ή μήπως από πανηγυρική πολιτική ανοησία το κόμμα τους μπερδεύτηκε σ’ αυτή τη δυσώδη ιστορία;

Την προτροπή όλων αυτών «να περιμένουμε τη δίκη», επιστρέφω, λοιπόν, εγώ, με μια αντίρροπη προτροπή: Να ρωτήσουν το κόμμα τους το ταχύτερο και να αρχίσουν να μας δίνουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους σ’ αυτή τη βρωμιά.

Αν δεν το κάνουν από μόνοι τους θα συρθούν και θα εξαναγκαστούν να το κάνουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να διερευνήσουν τις τυχόν ποινικές ευθύνες τους για τη σκευωρία που προσπάθησαν να στήσουν μαζί με τον Κυρ. Μητσοτάκη κατά των πολιτικών αντιπάλων τους, κατά έντιμων δικαστικών και κατά δημοσιογράφων. Όσο για τις πολιτικές ευθύνες δεν χρήζουν άλλης απόδειξης! Είναι αυταπόδεικτες και αυτό θα φανεί και στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: