Τρίτη, Ιουλίου 26, 2022

Είσαι κατά των αμβλώσεων και ενσωματώνεις τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σου στο ιατρικό καθήκον; Δεν αξίζεις του σεβασμού μας και αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε την ομιλία σου!

 https://img.thedailybeast.com/image/upload/c_crop,d_placeholder_euli9k,h_916,w_1628,x_0,y_0/dpr_1.5/c_limit,w_1044/fl_lossy,q_auto/v1658765775/image-2_ucnri7Φοιτητές ιατρικής αποχώρησαν από τελετή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή η ομιλήτρια καθηγήτρια ήταν κατά των αμβλώσεων  και ενσωμάτωνε  τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις στο ιατρικό καθήκον!



Μια ηχηρή διαμαρτυρία από φοιτητές ιατρικής έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, το βράδυ της Κυριακής στην ετήσια τελετή λευκής μπλούζας της Ιατρικής Σχολής.

Οι φοιτητές απήγγειλαν όρκους, έλαβαν τη λευκή ενδυμασία τους – και στη συνέχεια δεκάδες από αυτούς αποχώρησαν.

Το ζήτημα που εξώθησε του φοιτητές να διαμαρτυρηθούν ήταν η κεντρική ομιλήτρια: η Δρ. Kristin Collier,Dr. Collier, an assistant professor of medicine at the University of Michigan Medical School, was well-known for her anti-abortion views. μέλος του διδακτικού προσωπικού του Μίσιγκαν και γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης που έχει μιλήσει δημόσια για τις χριστιανικές της πεποιθήσεις και τις απόψεις της κατά των αμβλώσεων.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, απαθανατίζονται δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές  να  αποχωρούν μαζικά από το αμφιθέατρο,  καθώς η Collier άρχιζε την ομιλία της. Αξίζει να σημειωθεί πως η Collier έχει επικριθεί τόσο για τη ρητορική της κατά των αμβλώσεων όσο και για την προσπάθειά της να ενσωματώσει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις στο ιατρικό καθήκον.

«Το γενικό μήνυμα που ήθελαν να προωθήσουν οι μαθητές ήταν ότι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, η άμβλωση, είναι φροντίδα υγείας». «Τα δικαιώματα αναπαραγωγής για όποιον μπορεί να γεννήσει είναι απίστευτα σημαντικά και πρέπει να είναι κάτι που επιτρέπεται σε όλους στη χώρα».

Πάνω από 400 υπογραφές συγκέντρωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της συμμετοχής της στην τελετή, όμως το Πανεπιστήμιο τελικά δεν την ακύρωσε.

____________________________________________________________________________________Οι Χρήστες του Twitter που σχολίασαν το βίντεο αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του διχασμού, που επικρατεί στις ΗΠΑ σχετικά με τα δικαιώματα στην άμβλωση. Ενώ κάποιοι επαίνεσαν την πράξη των φοιτητών να πάρουν θέση απέναντι στη ρητορική κατά των αμβλώσεων, άλλοι κατακεραύνωσαν την αποχώρηση ως «ασέβεια».

Η… ελευθερία της έκφρασης

«Ως συνταξιούχος γιατρός, χαιρετίζω και συγχαίρω όλους εσάς που ακολουθήσατε τη συνείδησή σας και σηκωθήκατε όρθιοι και αποχωρήσατε», ανέφερε ένας χρήστης. «Η τελετή της λευκής ποδιάς αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Το να χρησιμοποιήσετε αυτή την πλατφόρμα για να εκφράσετε τον σεβασμό σας στην ιατρική αυτονομία είναι ένα πρώτο βήμα για να τιμήσετε τη δέσμευσή σας».

Άλλοι χρήστες, ωστόσο, διαφώνησαν. «Η ομιλήτρια έχει τον απόλυτο σεβασμό μου. Τι απέγινε η ελευθερία της έκφρασης και η ανοχή απέναντι στις απόψεις και τις πεποιθήσεις του καθενός;», σχολίασε κάποιος με άλλο χρήστη να απαντά: 

«Αυτό που έκαναν είναι ο ορισμός της ελευθερίας της έκφρασης. Ασέβεια; Αλήθεια; Αυτή είναι η στιγμή τους. Όχι οι ομιλητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...