Τρίτη, Ιουλίου 26, 2022

Τι γυρεύει ένας αποτρόπαιος δολοφόνος στην Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του Μητσοτάκη;

Τι γυρεύει ο Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα;

Βασικό κίνητρο της αυριανής επίσκεψης του σαουδάραβα πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα είναι πρωτίστως η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας. Σχολιάζει ο Ρόναλντ Μαϊνάρντους*.

Ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Η επίσκεψη περιέχει ένα ιδιαίτερο συμβολικό μήνυμα: είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια που ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μπιν Σαλμάν πατάει το πόδι του σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίσημη αποστολή. Πίσω του βρίσκεται μια περίοδος διπλωματικού εξοστρακισμού. Οι χώρες του δυτικού κόσμου δεν ήθελαν να εμφανιστούν με τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.https://i.insider.com/5bcd9a07756c10527209df95?width=1024&format=jpeg

Jamal Khashoggi's Murder ... - Insider

Κανείς άλλος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έσπασε τον πάγο με την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, με την αφορμή της επίσκεψης του μπιν Σαλμάν στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε στο αρχείο τη νομική διερεύνηση του βίαιου εγκλήματος του 2018. 

Η όλη διαδικασία δείχνει για άλλη μια φορά ότι στον κόσμο που ζούμε, η Realpolitik υπερισχύει τελικά των εκτιμήσεων που βασίζονται σε αξίες. Στον κόσμο της πραγματικής πολιτικής, η Σαουδική Αραβία είναι το απόλυτο πολιτικό βαρύ πυροβολικό ως κυρίαρχος των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου και η ηγετική δύναμη στον αραβικό κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ταξίδι του πρίγκιπα διαδόχου σε χώρα της ΕΕ, μετά από πολλά χρόνια αναγκαστικής διπλωματικής διακοπής, γίνεται στην Αθήνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, έπαιξαν «ιδιαίτερο ρόλο» στον τερματισμό της πολιτικοδιπλωματικής απομόνωσης του διαδόχου του σαουδαραβικού θρόνου, γράφει σε ανάλυσή της η υπηρεσία ειδήσεων Al Monitor.[.....................] ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Τι γυρεύει ο Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα; | DW | 25.07.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: