Σάββατο, Ιουλίου 30, 2022

Η συγκλονιστική ερμηνεία της Σιμόν Σινιορέ σε μία ταινία-σταθμό στην ιστορία του βρετανικού κινηματογράφου

Στον Ανεμοστρόβιλο Των Παθών - Room At The Top 1959 (ελληνικοί υπότιτλοι)


Φιλμ που σήμανε την αρχή της ανανέωσης του Βρετανικού κινηματογράφου, σκηνοθετημένο από τον Τζακ Κλέιτον και με την Σιμόν Σινιορέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον οποίο απέσπασε μάλιστα και το Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου.

Ένας γοητευτικός υπερφιλόδοξος λογιστής της εργατικής τάξης, έρχεται στο βιομηχανικό Γιορκσάιρ, αποφασισμένος να πετύχει. 
 
Στο δρόμο του θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του , και το δίλημμα αγάπη ή καριέρα, θα ανακύψει κοφτερό και επίμονο.
 
 Σε μια εποχή που το ακραίο ερωτικό πάθος, η μικροαστική υποκρισία και οι ταξικές αντιπαλότητες παρέμειναν θέματα - ταμπού για τη χαρούμενη και γεμάτη ψευδαισθήσεις βρετανική κινηματογραφία, ο πρωτοεμφανιζόμενος Τζακ Κλέιτον εξαπέλυσε στα έκπληκτα και σοκαρισμένα βλέμματα των πουριτανών Βρετανών, την αλήθεια της κατάστασης χωρίς φτιασίδια και υπερβολές.

Η ταινία αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα μεταβατικό έργο ανάμεσα στη παραδοσιακή αγγλική δραματουργία και το νέο ανατρεπτικό ύφος της σχολής του free cinema, με διεισδυτική σκιαγράφηση της κοινωνικής ατμόσφαιρας στη βιομηχανική επαρχιακή Αγγλία, καλοδουλεμένο σενάριο και υπέροχες ερμηνείες απ'όλους.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.imdb.com/title/tt0053226/

Room at the Top (1959 film) - Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...