Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2022

Ξεριζώνουν τους Μασάι από τα εδάφη τους! Έκκληση για παγκόσμια βοήθεια...

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέχει σφαίρες!

Επείγον! Η κυβέρνηση της Τανζανίας φαίνεται να προχωρά με τον βίαιο διωγμό των Μασάι, για να κάνει χώρο για ελίτ τουρισμό και πάρκα για κυνήγι άγριων ζώων.

Τρομακτικά βίντεο δείχνουν οικογένειες Μασάι να τρέχουν να σωθούν απ’ τις σφαίρες που πέφτουν βροχή – πολλοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Η μαζική παγκόσμια δημόσια πίεση βοήθησε να σταματήσουμε τους διωγμούς στο παρελθόν – τώρα ας το ξανακάνουμε.

Ένωσε τη φωνή σου με 3 εκατομμύρια Αβαζίτισσες κι Αβαζίτες και διάδωσέ παντού την έκκληση των γερόντων Μασάι!


Παρακάτω είναι το αρχικό μήνυμα των γερόντων Μασάι του Νγκορονγκόρο:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ!
Είμαστε γέροντες Μασάι απ’ τη Βόρεια Τανζανία. Ανά πάσα στιγμή, δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητάς μας κινδυνεύουμε να διωχθούμε απ’ τα πατρογονικά μας εδάφη, για να ανοίξουν κυνηγετικά πάρκα για τουρίστες. Την τελευταία φορά που το Avaaz σήμανε τον συναγερμό, ο τότε Πρόεδρος της Τανζανίας εγκατέλειψε το σχέδιο. Γι’ αυτό, σε χρειαζόμαστε ξανά στο πλάι μας επειγόντως! Η παγκόσμια, δημόσια πίεση μπορεί να αλλάξει τη γνώμη της νέας Προέδρου, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Υπόγραψε τώρα και βοήθησέ μας να προστατέψουμε τη γη μας!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ!
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε γέροντες Μασάι απ’ τη Βόρεια Τανζανία. Από μέρα σε μέρα, δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητάς μας κινδυνεύουμε να ξεριζωθούμε απ’ τα πατρογονικά μας εδάφη, για να κάνουμε χώρο για ελίτ τουρισμό και πάρκα για κυνήγι άγριων ζώων.

Χρειαζόμαστε επειγόντως τη στήριξή σου.

Όταν το 2014 αντιμετωπίσαμε ξανά αυτές τις απειλές, περισσότερα από 2 εκατ. μέλη του Avaaz στήριξαν το αίτημά μας! Μαζί κάναμε τόσο ντόρο, που ο τότε Πρόεδρος υποσχέθηκε να μην μας διώξει ποτέ απ’ τα εδάφη μας.

Αλλά τώρα έχουμε νέα κυβέρνηση που επαναφέρει τα σχέδια! Η Πρόεδρος Σαμία Σουλούχου Χασάν μπορεί να μην ακούει εμάς, αλλά γνωρίζουμε πως θα ανταποκριθεί αν νιώσει πίεση από διεθνή ΜΜΕ και την κοινή γνώμη – όλους εσάς! Την επόμενη βδομάδα θα λάβουν χώρα δύο σημαντικές συναντήσεις στην περιοχή, γι’ αυτό έχουμε μόνο λίγες μέρες για να παραδώσουμε ξανά την παγκόσμια έκκλησή μας. Υπόγραψε τώρα – και δείξε της πως ο κόσμος όλος είναι στο πλευρό των Μασάι!
Οι αυτόχθονες κοινότητες των Μασάι φροντίζουμε τη γη και την άγρια ζωή της Ανατολικής Αφρικής εδώ κι αιώνες, συνυπάρχοντας ειρηνικά. Αλλά διαδοχικές κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πετάξουν απ’ τα σπίτια μας, με την πρόφαση του τουρισμού και της προστασίας της άγριας ζωής.

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, ακόμα και να πάμε την κυβέρνηση στα δικαστήρια για παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Αλλά πλέον, ο αγώνας μας έχει ξεχαστεί και φοβόμαστε πως μπορεί να μάς διώξουν ανά πάσα στιγμή – καταστρέφοντας τον πολιτισμό μας, αφήνοντάς μάς άστεγους και θέτοντας την άγρια ζωή σε κίνδυνο. Οι πολιτικοί υπόσχονται να βρουν μια «λύση», αλλά αν χάσουμε τη γη μας μπορεί να σημαίνει την εξαφάνιση της κοινότητάς μας.

Γι’ αυτό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας πάνω σας. Γνωρίζουμε πως η νέα μας Πρόεδρος θέλει να ανοίξει διάλογο με τη διεθνή κοινότητα. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να της δείξουμε πως ο ξεριζωμός των Μασάι θα ήταν καταστροφή για τις δημόσιες σχέσεις που προσπαθεί να χτίσει. Με τη στήριξή σου, μπορούμε να της αλλάξουμε τη γνώμη, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο – υπόγραψε τώρα!
Ορισμένα μέλη της κοινότητάς μας είπαν πως προτιμούν να πεθάνουν απ’ το να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Είναι ένα δίλημμα που δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο. Όμως γνωρίζουμε πως μαζί έχουμε μεγαλύτερη δύναμη – άλλωστε αλλάξαμε τη ροή της ιστορίας παλιότερα. Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε και να φανταστούμε και πάλι έναν κόσμο όπου άνθρωποι και φύση μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Οι γέροντες Μασάι της περιοχής Νγκορονγκόρο, με όλη την ομάδα του Avaaz

ΥΓ: Στην εικόνα που χρησιμοποιείται δεν απεικονίζονται οι γέροντες Μασάι που στέλνουν αυτήν την έκκληση, για την προστασία και την ασφάλειά τους.

 

Maasai tribe.jpg 

Η πρωτότυπη φυλή των Μασσάι | Γενικό Λύκειο Νέας Αρτάκης


Περισσότερες πληροφορίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...