Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2022

Ξυπνήστε! Οι λήσταρχοι του 2022 θα σας πάνε σε εκλογές με το δημοψήφισμα του 2015, με capital controls, με Μάτι και Μακεδονία. Και έχουν όλα τα Μέσα και όλο το θράσος για να το κάνουν

Ξύπνα, ΣΥΡΙΖΑ!

Ξύπνα, ΣΥΡΙΖΑ!

Δε θεώρησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με εξαπάτησε, όταν πήρε την ψήφο μου, μαζί με το 61,3% του ελληνικού λαού, και δεν κατάφερε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, να κρατήσει δηλαδή το «όχι» «όχι».

Δε θεώρησα προδότη τον μόνο πρωθυπουργό που διαπραγματεύτηκε, που ύψωσε ανάστημα, που κάλεσε τον λαό να ακουστεί, που τα έβαλε με μία αντιδημοκρατική Ε.Ε. και συμβιβάστηκε, γύρισε με σκυμμένο το κεφάλι.

Γιατί έκανε αυτό που δεν τόλμησε κανένας από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν το ΔΝΤ και τα Μνημόνια: Το πάλεψε. Μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Και το παλέψαμε κι εμείς μαζί του. Έχασε. Και χάσαμε κι εμείς μαζί του.

Πέτυχε όμως μία συμφωνία, έναν συμβιβασμό με επαρκή χρηματοδότηση που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ένα πακέτο χάρη στο οποίο έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια μέσα σε τρία χρόνια, ρύθμισε το χρέος, έφερε συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης, άφησε στα ταμεία 37 δισ..

Ναι, δεν τα κατάφερε «με έναν νόμο και ένα άρθρο».
Ναι. Του πήρε τρία χρόνια.
Όταν οι άλλοι χρεοκοπούσαν τη χώρα, ψήφιζαν αδιάβαστα μνημόνια και δεν μπορούσαν να κλείσουν μία αξιολόγηση.

Δε θεώρησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με εξαπάτησε τότε, θεωρώ όμως ότι με εξαπατά σήμερα, όταν δεν υπερασπίζεται την ψήφο μου, από το αίμα μου, από τον μόχθο μου, την ψήφο του ιστορικού 61,3% του ελληνικού λαού.

Από προχθές στα social media έχει αρχίσει ένα χυδαίο παιχνίδι των «Γερά Γερούν». Αυτοί που τρομαγμένοι φώναζαν «φέρτε μια συμφωνία όποια να ‘ναι να υπογράψουμε τώρα», σήμερα επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία. Με αναρτήσεις, με σποτ, με μπαράζ δημοσιευμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες ή η Τρόικα εξωτερικού – εσωτερικού για να εκβιάσει το «ναι»;

Οι ηλικιωμένοι που στήνονταν στην ουρά για 60 ευρώ έχουν σήμερα 60 ευρώ τη μέρα να ξοδέψουν μετά τη ληστεία του ρεύματος;

Αυτοί που στέκονταν προσωρινά στην ουρά τότε, πόσες ουρές κάνουν σήμερα για να μαζέψουν πεταμένα μαρουλόφυλλα τα μεσημέρια που κλείνουν οι λαϊκές, στη νέα μητσοτακική φτώχεια;

Ένας ολόκληρος λαός που πέρασε τα πάνδεινα και ύψωσε ανάστημα, στην πιο μεγαλειώδη του στιγμή τις τελευταίες δεκαετίες, μένει απροστάτευτος από έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βιώνει ακόμα το… πένθος του δημοψηφίσματος.

Αντί να βγει να μιλήσει, να εξηγήσει, να πει στον κόσμο τι ήταν αυτό το «όχι», πού δεν πέτυχε, πού πέτυχε, πώς συνέβαλε στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τρία χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ κάθεται βυθισμένος στη συλλογική του κατάθλιψη, επειδή αναγκάστηκε να συμβιβαστεί. Και βλέπει σαν λοβοτομημένος τα σποτάκια της ΝΔ να παραχαράσσουν την Ιστορία.

Ξυπνήστε! Οι λήσταρχοι του 2022 θα σας πάνε σε εκλογές με το δημοψήφισμα του 2015, με capital controls, με Μάτι και Μακεδονία. Και έχουν όλα τα Μέσα και όλο το θράσος για να το κάνουν. Ξυπνήστε, γιατί η υπομονή του προοδευτικού κόσμου έχει και όρια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...