Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Ο Γιος του Σαούλ (2015) | Η φρίκη του ολοκαυτώματος


Ο Γιός Του Σαούλ (2015)Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ

Πηγή: clickatlife.gr

SAUL FIA / SON OF SAUL Κοινωνική Έγχρωμη Διάρκεια: 107'
Παραγωγή: Ουγγρική Σκηνοθεσία: Λάζλο Νέμες
Πρωταγωνιστούν: Γκέζα Ρόχινγκ, Λεβέντε Μολνάρ, Ουρς Ρεχν

περίληψη

Αυτή η ταινία δεν λέει την ιστορία του Ολοκαυτώματος, αλλά την απλή ιστορία ενός ανθρώπου παγιδευμένου σε μια τρομερή κατάσταση μέσα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο χώρου και χρόνου. Δυο μέρες της ζωής ενός ανθρώπου αναγκασμένου να διατηρήσει την ανθρωπιά του, ο οποίος βρίσκει την ηθική σωτηρία στην διάσωση ενός νεκρού σώματος.

υπόθεση

Οκτώβριος 1944, Αουσβιτς-Μπίρκεναου. Ο Saul Auslonder είναι Ούγγρος, μέλος της Sonderkommando, της ομάδας των Εβραίων κρατουμένων η οποία έχει απομονωθεί από το στρατόπεδο και είναι αναγκασμένη να βοηθά τους Ναζί στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Ενώ δουλεύει σε ένα από τα κρεματόρια ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού το οποίο θεωρεί ότι είναι παιδί του. Ενώ η Sonderkommando σχεδιάζει εξέγερση, ο Σαούλ αποφασίζει να φέρει εις πέρας μια αδύνατη αποστολή: να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει ένα Ραββίνο να απαγγείλει την νεκρώσιμη ακολουθία (Kaddish) και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει.

Trailer

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube 

 

**************************

Ο Γιος του Σαούλ (Son of Saul), πρεμιέρα 12/10! - YouTube 

Ο γιος του Σαούλ - Βικιπαίδεια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...

  Στο Άουσβιτς του 1944 ο Σαούλ είναι ένας από τους λίγους επιζώντες Εβραίους, ο οποίος αναγκάζεται να βοηθά τους Γερμανούς στο κάψιμο των νεκρών ομοεθνών του. Μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίζει να θάψει το πτώμα ενός παιδιού, το οποίο ισχυρίζεται πως είναι δικό του. 

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και άλλα 3 βραβεία στις Κάννες. Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσση...

ΕΔΩ=> Ο Γιος του Σαούλ (2015) | Ξένη ταινία Online | Δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...