Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2022

Τη βραδιά που γκρεμίστηκε το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία

Το χαρτί θα είναι μπλε ( ρουμανικά : Hârtia va fi albastră ) Hîrtia va fi albastră 2006 film online românesc 

 Μια από τις πρώτες ταινίες του

  Radu Muntean, Αποτέλεσμα εικόνας για Radu MunteanΡουμάνου σκηνοθέτη και σεναριογράφου, διακεκριμένης  προσωπικότητας του Ρουμανικού Νέου Κύματος.

«Ρουμανική ταινία του 2006 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Radu Muntean . Η ιστορία διαδραματίζεται τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Δεκεμβρίου 1989, την εποχή της Ρουμανικής Επανάστασης . Ακολουθεί μια μονάδα πολιτοφυλακής την οποία ένας άνδρας εγκαταλείπει για να λάβει μέρος στην επανάσταση και τα άλλα μέλη πρέπει να τον αναζητήσουν. Η ταινία χρησιμοποιεί λεπτό χιούμορ και γυρίστηκε σε στυλ κινηματογράφου με κάμερα χειρός.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα διαγωνιστικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2006 . Έλαβε δύο βραβεία Gopo και προτάθηκε για άλλα εννέα. 

[.....................................]

«Η Leslie Felperin του Variety έγραψε για την ταινία:

Η τρίτη ταινία του Helmer Radu Muntean ( The Fury ) συνδυάζει επιδέξια τον ρεαλισμό του ντοκιμαντέρ και το επιθετικό χιούμορ με τρόπο παρόμοιο με το πρόσφατο The Death of Mr. Lazarescu του Ρουμάνου Cristi Puiu και άλλες τοπικές ταινίες, ενώ προσφέρει μια ακόμη οικεία κλίμακα, εκτός -Κεντρική εξέταση του αντίκτυπου του 1989. ... Οι χαρακτήρες, που στην αρχή είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε, δεδομένης της κοκκώδους, απαράμιλλης ποιότητας της νυχτερινής λήψης υψηλής ευκρίνειας, σταδιακά ανθίζουν σε συμπαθείς, πλήρως διαμορφωμένες προσωπικότητες. Χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό φορητές συσκευές κάμερας και επικαλυπτόμενο ήχο, η φωτογραφία επιτυγχάνει υψηλό βαθμό νατουραλισμού, δημιουργώντας αίσθηση ντοκιμαντέρ χωρίς ποτέ να μπαίνει στο κήρυγμα »

Διαβάστε όλο το λήμμα της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ  αφιερωμένο στην ταινία:

Το χαρτί θα είναι μπλε (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  ...