Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022

Ο εξαιρετικός φωτογράφος Βernard Plossu

Bernard Plossu

Bernard Plossu

Η φωτογραφία είναι ένστικτο. Μια εικόνα είναι η καταγραφή ή η απόδειξη ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου παραλήρημα. Πρέπει να έχεις λίγη τρέλα για εκείνη τη μαγική στιγμή που πραγματικά είναι το θέμα μιας δυνατής φωτογραφίας.

Bernard Plossu

Bernard Plossu

Ο Bernard Plossu είναι ένας φωτογράφος-ταξιδευτής. Τα ταξίδια του όμως δεν είναι παρά μια αφορμή για τη φωτογραφία του. Όχι τόσο για τον προορισμό τους, όσο για τη χαρά τής ίδιας τής μετακίνησης. Ο Plossu χρειάζεται την αίσθηση τής εξερεύνησης για να μπορεί να ξανασυναντιέται ανανεωμένος με αυτό που ήδη γνωρίζει. Οι φωτογραφίες του, από την Ισπανία, το Μεξικό, την Ελλάδα, τη Γαλλία, ή από τα τόσα άλλα μέρη των ταξιδιών του, είναι πριν από όλα φωτογραφίες τής φανταστικής δικής του χώρας, παρά φωτογραφίες ενός συγκεκριμένου τόπου. (Πλάτων Ριβέλλης)

Δουλεύει ασπρόμαυρο από το 1975. Λάτρης του φακού 50 mm, απαθανατίζει το Far West της Αμερικής, Καλιφόρνια, Μεξικό κλπ. Στα νιάτα του ήθελε να γίνει κινηματογραφιστής και οι φωτογραφίες του φέρουν τα ίχνη της αγάπης του για τις ταινίες. Ο Bernard Plossu αυτοαποκαλείται «φωτογράφος θηλυκών». Αιχμαλωτίζει τον κόσμο μέσα από σώματα, οικεία αλλά σεμνά και σεβαστικά. Φωτογραφίζει γυναίκες ούτε με χυδαιότητα ούτε με ηδονοβλεψία, παρόλο που μπορεί να μην το γνωρίζουν.[.......................]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ:

 Bernard Plossu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Bernard Plossu - Πλάτων Ριβέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: