Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2021

ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ; ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΙΚΟ-ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ!

https://static.kos4all.com/wp-content/uploads/2013/12/Alyki-Tigaki-Kos-001.jpg  

ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ; ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΙΚΟ-ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ!

 

Σου μπάνισε ένας υδροβιότοπος NATURA;

Να βγάλεις μάνι μάνι χρήμα έχεις πρεμούρα;

Φίλε μου να  μη χολοσκάς

Μπορείς να γίνεις με το Νέο Νόμο διαφεντευτής

Δικά σου είναι τα λεφτά , δικός είναι ο εκτιμητής

Κι οι οικολόγοι διαπαντός... εκάς*.

 

 

*εκάς (αρχαιοπρεπές):  μακριά

WWF: Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura

 Η έκκληση της WWF που αγνοήθηκε προκλητικά  από τον ακατανόμαστο τηλεπωλητή και ντίλερ που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη (τρομάρα του!) και πέρασε ένα νόμο όπου ο "επενδυτής" σε περιοχές Natura πληρώνει... ιδιωτικό εκτιμητή για τις επιπτώσεις της επένδυσης στο περιβάλλον και παίρνει από... αυτόν την άδεια για να χτίσει κι όχι από το υπουργείο :  

World Wildlife Fund | Land Portal

"Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura!"

"Την υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας προς όφελος μιας απροσδιόριστης «ανάπτυξης» επιχειρεί -για ακόμα μία φορά- το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με επιστολή του WWF Ελλάς στους βουλευτές.

Όπως επισημαίνεται στην επείγουσα επιστολή με το άρθρο 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων …» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο πλαίσιο για την προώθηση «ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος» εντός προστατευόμενων περιοχών.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τo WWF, με την διάταξη δηλώνεται ότι αγνοούνται οι προστατευόμενες από τη νομοθεσία της ΕΕ περιοχές Natura 2000. Προτάσσεται η έγκριση αναπτυξιακών σχεδίων μέσα στους ευαίσθητους αυτούς τόπους, ακόμα και αν τα έργα αυτά αντιστρατεύονται τους στόχους προστασίας τους. Επιχειρείται δε η συγκάλυψη αυτής της εμφανώς παράνομης και περιβαλλοντικά καταστροφικής πολιτικής μέσα από τον καθορισμό μικρότερων «υπο-περιοχών προστασίας», ώστε να αποσιωπηθεί η επί της ουσίας κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής.

Το WWF Ελλάς ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης."

Δεν υπάρχουν σχόλια: