Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2021

ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Η Όπερα και το Μουσικό Θέατρο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας», διοργανώνουν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, η Οργάνωση Φίλων ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Όπερα (Hellenic American Opera Company) και την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και λόγω της διαδικτυακής της μορφής αποκτά παγκόσμιο χαρακτήρα.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται πως καλεσμένοι ομιλητές θα είναι καταξιωμένοι μουσικοί και ακαδημαϊκοί με τεράστια προσφορά και έργο στη διάδοση της Ελληνικής Όπερας και του Μουσικού Θεάτρου.

Θα αναλυθούν όλες οι πτυχές του θέματος, ξεκινώντας από την ιστορία του είδους, πότε ξεκίνησε στον Ελλαδικό χώρο, πότε ήταν η ακμή της και πότε άρχισε να φθίνει. Θα γίνει, επίσης, εκτενής αναφορά στους πιο σημαντικούς συνθέτες, καθώς και προβολή αποσπασμάτων από τα σημαντικότερα έργα τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από τη σελίδα στο Facebook του Hellenic American Opera Company ή του Σύριζα ΝΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Paul Henry R.H.A. (1876-1958) - An Irish artist noted for depicting the West of Ireland landscape/Ένας Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας

«Ο Paul Henry:  Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας σε ένα λιτό μετα-ιμπρεσιονιστικό σ...