Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Τώρα ανακάλυψε αμοραλισμό και τυχοδιωκτισμό ο Αρκάς;

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τώρα ανακάλυψε αμοραλισμό και τυχοδιωκτισμό ο Αρκάς;
Τώρα νιώθει ότι εξαπατήθηκε ο σκιτσογράφος Αρκάς, λέει, για αυτό και το γύρισε στο πολιτικό σχόλιο. Μέχρι πρότινος θεωρούσε πως ζούσε σε μία ιδανική Ελλάδα προφανώς κι έτσι έβγαζε τον Ισοβίτη και το Σπουργίτι.
Δεν άντεξε λοιπόν ο Αρκάς και απάντησε μέσω facebook στο ερώτημα «γιατί ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015;». Η απάντησή του είναι τραγική:
«Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ' αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σ' αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός».
Δεν άντεξε ο άνθρωπος, σαράντα χρόνια έκανε ωραία σκίτσα με ζωάκια, δεν άντεξε όμως πια και... ξέπεσε στο πολιτικό σκίτσο. Αυτό που πάντα σιχαινόταν. Όταν και αν ξαναγυρίσει το... παλιό σύστημα στα πράγματα τότε και ο Αρκάς θα επιστρέψει στα... παλιά. Γιατί είναι έντιμος σκιτσογράφος και δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός. Μετά θα το βουλώσει. 
Ένα είναι το σημαντικό ωστόσο στην περίπτωσή του: το κακό δεν είναι που φτιάχνει πολιτικά σκίτσα αλλά το γεγονός ότι αυτά (τα σκίτσα) είναι τραγικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...