Σάββατο, Μαρτίου 30, 2019

Φώφη, πες αλεύρι! Ο Τίμερμανς σε γυρεύει.

Φρανς Τίμερμανς προς Φώφη: Ναι στις Πρέσπες και συνεργασία με την Αριστερά

«Αν αναζητήσω συνεργασίες, θα το κάνω βεβαίως και με την ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, στην οποία ανήκει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Δεν βλέπω γιατί να μην έχω μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ενωτική Αριστερά».
Φρανς Τίμερμανς, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» είναι σαφής -λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο θα παραστεί απευθύνοντας χαιρετισμό.
Το μήνυμα αφορά βέβαια την στάση της Φώφης Γεννηματά για την οποία θα πει: «Πρόκειται για εσωτερικό ελληνικό θέμα και άπτεται στην ίδια τη Φώφη να αποφασίσει. Σέβομαι τη θέση της, αλλά στο πλαίσιο των συνεργασιών με προοδευτικές δυνάμεις η Ενωτική Αριστερά είναι μία από τις ομάδες με τις οποίες βλέπω δυνατότητα συνεργασίας. Κατανοώ την κατάσταση στην Ελλάδα, κατανοώ τη θέση της Φώφης και τη σέβομαι, αλλά και η ίδια καταλαβαίνει ότι στην Ευρωβουλή προσπαθώ να κινητοποιήσω όσο περισσότερο γίνεται τις προοδευτικές δυνάμεις για να περιορίσουμε τους ακροδεξιούς».
Πιο ηχηρό ήταν το μήνυμα για την στάση του Κινάλ στη Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας για «ιστορική στιγμή το να δοθεί η ευκαιρία στη Βόρεια Μακεδονία, να αναπτύξει γόνιμες και ευημερούσες σχέσεις με τους γείτονές της, με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».
«Η προοπτική αυτή ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια» είπε και κατέληξε πως γνωρίζει «τη συναισθηματική φόρτιση και πόσο βαθιά είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων. «Και τα σέβομαι»είπε «αλλά οι ευκαιρίες στο πεδίο της σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, είναι τεράστιες και η περιοχή τις αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)