Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Τζιχαντιστές και ακροδεξιοί σε κοινό σενάριο τρόμου




Του Γιώργου Βεργόπουλου
 anoixtoparathyro.gr



Οι μεν τρέφουν πολιτικά και επικοινωνιακά τους δε. Βομβιστές αυτοκτονίας στη Δύση, πολέμους στην Ανατολή οι τζιχαντιστές. Ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κλείσιμο συνόρων, παρανοϊκές εκατόμβες αθώων οι ακροδεξιοί. Ο ένας τους επικαλείται για δικαιολογία τον άλλο. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, είναι κάτι χειρότερο. Η δική μας Εποχή των Άκρων.
Η πιο ανατριχιαστική ταύτιση τους είναι ότι και οι δυο επιτίθενται μόνον σε αθώους και βασικά σε άοπλους. Είδατε  ακροδεξιό να πηγαίνει εθελοντής να πολεμήσει κατά του ISIS  στην πολιορκία του Κομπάνι; Κάποιοι αναρχικοί και αριστεριστές μόνον τρέξανε να βοηθήσουν τους πολιορκημένους Κούρδους. Έχει δοκιμάσει ποτέ τζιχαντιστική οργάνωση να χτυπήσει στρατιωτικό στόχο στη Δύση; Γίνονται ήρωες δολοφονώντας παιδιά στο δρόμο.
Δεν είναι τυχαίο. Εχθρός του τζιχαντιστή είναι αδιάκριτα ο «άπιστος» πληθυσμός (ξεκινώντας από τους μουσουλμάνους διαφορετικού δόγματος) και του ακροδεξιού ο μουσουλμάνος και ο Ξένος. Σαν άνθρωποι, ανεξάρτητα από πρακτικές και απόψεις. Η τελική κατάληξη της λογικής τους είναι μια μορφή γενοκτονίας.
Σαν αποτέλεσμα, αντικειμενικά αλληλοβοηθούνται να κερδίσουν οπαδούς. Κάθε τυφλή επίθεση στη Γαλλία ήταν βούτυρο στο ψωμί της ΛεΠεν. Κάθε ρατσιστική επίθεση στη Δύση ή φρικιαστική μαζική δολοφονία όπως αυτή στη Νέα Ζηλανδία φτιάχνει περισσότερους εθελοντές αυτοκτονίας στον μουσουλμανικό κόσμο.
Έχουν βέβαια και οι δυο αποχρώσεις, πτέρυγες. Δεν είναι το ίδιο οι ψηφοφόροι της ΛεΠεν με τον τρελό δολοφόνο στην Νέα Ζηλανδία ή τον Μπρέιβικ στην Νορβηγία (εκείνος ήταν και πιο παραδοσιακός ναζί, δολοφόνησε μαζικά αριστερούς νεολαίους). Όπως δεν είναι κάθε οπαδός των τζιχαντιστών μουλάδων στη Μέση Ανατολή υποψήφιος βομβιστής αυτοκτονίας. Αλλά σαν γενικά ρεύματα, το ένα τρέφεται από τη δράση των πιο ακραίων του άλλου.
Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος της εποχής μας είναι αυτός. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία του «πολέμου των πολιτισμών» όχι επειδή έχει καμιά λογική ή αναγκαιότητα αλλά επειδή βρίσκονται αρκετοί τρελοί σε κάθε πλευρά για να τον παροξύνουν. Κοιτάξτε στο άλλο ημισφαίριο. Ποια θα είναι η σημαντικότερη συνέπεια αν τελικά ο Τραμπ χτίσει το Τείχος του;  Η αναζωπύρωση του μίσους προς τις ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική.
Ακόμη περισσότερο που οι μαθητευόμενοι μάγοι των μυστικών υπηρεσιών (αδιακρίτως χώρας προέλευσης) συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά. Οι αμερικανοί να «αξιοποιούν» ακόμη και σήμερα τζιχαντιστές για να αποσταθεροποιούν μη φιλικά καθεστώτα,  οι Ρώσοι να ενισχύουν κάθε εθνικιστή στην Ευρώπη.
Κι από πάνω ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που αυξάνει τους φτωχούς και απελπισμένους τόσο στο Παρίσι όσο και στο Κάϊρο, τόσο στο Λος Άντζελες όσο και στο Μέξικο Σίτυ.
Έτσι ώστε να μην ξεμείνει κανένας από εθελοντές αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: