Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

Το Διάστημα που γοητεύει και εμπνέει

Noesis - Thessaloniki Science Center and Technology Museum

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 18:30
"Η Επιστήμη του Διαστήματος"
στο biscotto coffee+

Ένα ταξίδι που με όχημα την επιστήμη θα μας αποκαλύψει 
μυστικά και μυστήρια του σύμπαντος!





Ελάτε να πειραματιστούμε με απλά υλικά και προετοιμαστείτε για το πρώτο σας "ταξίδι" στο διάστημα. Ένα ταξίδι, με όχημα την επιστήμη που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά και τα μυστήρια του σύμπαντος. Με θεματολογία από το Big Bang και τις εκρήξεις των σούπερνόβα μέχρι πληροφορίες για το ηλιακό μας σύστημα και τις διαστημικές στολές, η "Επιστήμη του Διαστήματος" προσφέρει γνώση και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

Με αφορμή τον εντυπωσιακό κόσμο του ηλιακού μας συστήματος και του διαστήματος γενικότερα, μέσα από απλά πειράματα το πρόγραμμα αυτό επιχειρεί να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στην επιστήμη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους.


Διάρκεια: 35 λεπτά.

Για παιδιά τελευταίων τάξεων Δημοτικού.
"biscotto coffee+": Εντός του εμπορικού κέντρου "Mediterranean Cosmos", 11ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - N. Μουδανιών, τηλ: 2310 472 333.
Είσοδος ελεύθερη.
*******************************

The Planets - Wikipedia, the free encyclopedia

O Gustav Holst είναι από τους Αγγλους συνθέτες που δεν διεκδικούν να μπουν στο πάνθεον των πολύ μεγάλων δημιουργών. Ωστόσο το έργο "πλανήτες" είναι αρκετά διαδεδομένο και πολύ συναυλιακό και δεν ξεχνιέται εύκολα μετά το πρώτο άκουσμα. Ε
ίναι μία κατ' εξοχήν προγραμματική μουσική που επιδιώκει να περιγράψει τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος (μάλλον με μυθολογική και ίσως αστρολογική προσέγγιση). Λεπτομέρεια, ότι ο συνθέτης δεν πρόλαβε να γράψει κάτι για τη Γη επειδή πέθανε, και για τον Πλούτωνα διότι δεν είχε απλά ανακαλυφθεί! 
Ωστόσο η περίπτωση του Πλούτωνα χωράει πολύ συζήτηση, μια και τελευταία η επιστημονική κοινότητα δεν τον συγκαταλέγει πια στο ηλιακό πλανητικό μας σύστημα μια και είναι ρευστή αέρια μάζα μην έχοντας σαφή χαρακτηριστικά πλανήτη. (Το απόσπασμα που παραθέτω είναι το μέρος του Ποσειδώνα. Αρκετά εσωτερικό και σκοτεινό....σαν τη διάθεσή μου πριν από τη σημερινή βραδινή εξωτερική εφημερία!). 
Πηγή: parzifal.pblogs.gr
 ******************
ΠΛΑΝΗΤΕΣ :Σουίτα σε  επτά κινήσεις, τ καθεμιά για έναν πλανήτη και το αντίστοιχο αστρολογικό χαρακτήρα

00:00 I.Mars, the Bringer of War
07:21 II.Venus, the Bringer of Peace
15:58 III.Mercury, the Winged Messenger
20:14 IV.Jupiter, the Bringer of Jollity
27:50 V.Saturn, the Bringer of Old Age
37:12 VI.Uranus, the Magician
43:15 VII.Neptune, the Mystic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...