Παρασκευή, Μαΐου 08, 2026

Video Venceremos της 6ης Μαϊου - Περί Γερμανίας και των πολιτικών διώξεων σε όσους καταγγέλλουν τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη : Συζήτηση με τον πολιτικό επιστήμονα Αλέξανδρο Γούλα για τη δίκη των "Ulm 5"

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRlavD4pIe9f9FgE0_idnC5xs5jE4YG5MO9Mg&s 

 Η δίκη των "Ulm 5" ξεκίνησε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας τον Απρίλιο/Μάιο του 2026, αφορώντας πέντε ακτιβιστές που κατηγορούνται για δολιοφθορά σε εργοστάσιο της Elbit Systems, ισραηλινής εταιρείας όπλων. 

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της διάρρηξης, μετά από μη βίαιη δράση διαμαρτυρίας κατά της γενοκτονίας.

Οι πέντε ακτιβιστές (Palestine Action)  συνελήφθησαν για επίθεση στο εργοστάσιο της Elbit στο Ουλμ της Γερμανίας το 2025.

Η Δίκη άρχισε σε δικαστήριο υψίστης ασφαλείας, με τους ακτιβιστές να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία "δίκη-παρωδία".

 Αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 5 ετών.

 Υπάρχουν κινήσεις αλληλεγγύης (Chuffed campaign) για την οικονομική κάλυψη των εξόδων τους.

Η υπόθεση αποτελεί μέρος ευρύτερων διώξεων κατά φιλοπαλαιστινιακών δράσεων στη Γερμανία.People stand to attention behind a partition

O Aλέξανδρος Γούλας σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο ΕΚΠΑ, Αθηναίος, με καταγωγή από Αγρίνιο και Münster. Έχει εργαστεί σε Αθήνα και Βερολίνο, από καθαριστής κατοικιών έως και συντονιστής προγραμμάτων σε διεθνή ΜΚΟ. Τον ενδιαφέρουν οι ιστορίες, οι λαοί του κόσμου και η απελευθέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: