Σάββατο, Ιουλίου 13, 2024

«Ο Κικίλιας επέλεξε να κρυφτεί» για τη φωτιά στην Ύδρα

 


«Ο Κικίλιας επέλεξε να κρυφτεί». Η Νέα Αριστερά έφερε στη Βουλή τη φωτιά στην Ύδρα

efsyn.gr

haritsis
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η ευθύνη είναι και πολιτική», σημειώνουν πηγές της Νέας Αριστεράς για τη καταστροφική φωτιά στην Ύδρα

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης έφερε στην βουλή το θέμα της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ύδρα που κατέκαψε 300 στρέμματα δάσους, το βράδυ της 21ης Ιουνίου, από κροτίδες στην περιοχή όπου βρισκόταν η θαλαμηγός που είχε μισθώσει ολιγάρχης από το Καζακστάν. 

Ο υφυπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς απάντησε διαβάζοντας το υπηρεσιακό σημείωμα που αφορούσε την επιχείρηση πυρόσβεσης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ακόμα και στην δευτερολογία του επικαλέστηκε την διαδικασία της δικαιοσύνης που είναι σε εξέλιξη, επιμένοντας να μην απαντά σε τίποτα. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι θα επιβληθούν οι ύψιστες ποινές όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, σημειώνουν πηγές της Νέας Αριστεράς. 

Ο κύριος Τουρνάς παρέλειψε- δεν πιστεύουμε ότι δεν γνώριζε- πως ήδη έχει βγει το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και είναι κόλαφος. Για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και για στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας προκύπτουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράλειψη καθήκοντος. Από τη Νέα Αριστερά θυμίζουν ακόμα πως κανείς δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό, καμία έρευνα δεν έγινε στο σκάφος, ενώ η έρευνα στην παραλία πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά. 

Ο επιχειρηματίες και οι καλεσμένοι του την αμέσως επόμενη ημέρα έφυγαν με ιδιωτική πτήση για την χώρα τους ανενόχλητοι έχοντας δώσει βιαστικές, προφορικές καταθέσεις, ενώ συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος, ακόμα και... ο καμαρότος με τον μάγειρα.

Η Νέα Αριστερά ρωτά «γιατί άφησαν οι αρμόδιες αρχές τους ολιγάρχες που μίσθωσαν την θαλαμηγό και αποδεδειγμένα βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά να φύγουν ανενόχλητοι αφενός από την Ύδρα, αφετέρου από την χώρα;»

«Από τις-μη- απαντήσεις του υφυπουργού γίνεται σαφές γιατί ο κύριος Κικίλιας επέλεξε ο ίδιος να κρυφτεί. Ο ίδιος που λίγο καιρό πριν έκανε σόου πηγαίνοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να της ζητησει να εφαρμόσει τον νόμο για τους εμπρηστές! Ο κύριος Κικίλιας προστάτεψε τον εαυτό του. Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές προστατεύουν τους ολιγάρχες. 

»Η ευθύνη είναι και πολιτική. Να μην σκεφτεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι θα την σβήσει κρυβοντας την πίσω από τις υπηρεσιακές ευθύνες και παραλείψεις», σημειώνουν κύκλοι του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Coolio : "Gangsta's Paradise" LYRICS

Coolio (Artis Leon Ivey Jr., 1 Αυγούστου 1963 - 28 Σεπτεμβρίου 2022) - Βικιπαίδεια