Κυριακή, Ιουλίου 21, 2024

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός στο Kosmos της ΕΡΤ Ιωσήφ Βάγγερ "κόβει" τους Thievery Corporation επειδή υποστηρίζουν την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

 

image

Η Παλαιστινιακή Πρεσβεία απαιτεί από την ΕΡΤ να πάρει θέση για τα χυδαία σχόλια του Ιωσήφ Βάγγερ (Video)

Αντώνης Ρηγόπουλος

Με μια εκτενή ανακοίνωση η πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα παίρνει θέση για τα όσα δήλωσε το περασμένο Σάββατο από την εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ “Kosmos”, ο Ιωσήφ Βάγγερ, όπου προχώρησε σε πρωτοφανείς προσβλητικές αναφορές κατά των Παλαιστινίων, προσβάλλοντας μάλιστα ακόμη και το εθνικό τους σύμβολο και ταυτίζοντάς το με τη ναζιστική σβάστικα.

Στην ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Πρεσβεία απαιτεί από τον ίδιο τον Ιωσήφ Βάγγερ να ζητήσει επισήμως συγγνώμη για τα σχόλιά του. Απαιτεί επίσης από την ΕΡΤ να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα σχόλια από την εκπομπή που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα ERT Echo, ενώ τέλος ζητά από τον διευθυντή της ΕΡΤ να εκδώσει δήλωση που θα αποστασιοποιεί «την επίσημη θέση του Ελληνικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τα συκοφαντικά και υποτιμητικά σχόλια που μεταδόθηκαν σε σχέση με την Παλαιστινιακή Σημαία».

«Η βεβήλωση μιας εθνικής Σημαίας, συμπεριλαμβανομένης της λεκτικής προσβολής της, είναι παράνομη πράξη στην Ελλάδα και θα πρέπει να διερευνηθεί», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: O εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ

Στη συνέχεια, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης απαντά στα σχόλια του Ιωσήφ Βάγγερ, ενώ υπενθυμίζει τη διαχρονική στάση της Ελλάδας στο πλευρό του αγώνα των Παλαιστινίων.

«Τα δυσφημιστικά και ασεβή σχόλια δεν συμβάλλουν στην ειρήνη, αλλά αντικατοπτρίζουν μόνο τις συστηματικές πολιτικές του απαρτχάιντ του Ισραήλ για τον τερματισμό της λύσης των δύο κρατών. Η δολοφονία αθώων Παλαιστινίων αμάχων δεν θα φέρει ειρήνη, και όπως είπε κάποτε ο Βίκτορ Ουγκό «Τίποτα άλλο στον κόσμο…ούτε  όλοι οι στρατοί… είναι τόσο ισχυροί όσο μια ιδέα της οποίας η ώρα έχει έρθει». Και ήρθε η ώρα για τη λύση των δύο κρατών και την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο παρακάτω βίντεο ακούστε όλα όσα είπε ο Βάγγερ στην εκπομπή του:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Γιον Φόσε, το Νόμπελ και η γοητεία της Nordisk (Σκανδιναβικής) λογοτεχνίας

Σκανδιναβική λογοτεχνία Ο Γιον Φόσε, το Νόμπελ και oι Σκανδιναβοί συγγραφείς Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με τον μεταφραστή Σωτήρη Σουλιώτ...