Κυριακή, Ιουλίου 28, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι καιρός πια οι εναπομείναντες σοβαροί να κοιτάξουν και την αξιοπρέπεια τους, που σε τέτοιες στιγμές αποτελεί και κορυφαία πολιτική πράξη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο και φαιδρό από τον στρουθοκαμηλισμό στο όνομα της δήθεν ενότητας.»

 


Το λάθος



ΨΑΡΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ

Του Τάκη Ψαρίδη


ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Ο Κασσελάκης «μετρήθηκε και αποδείχτηκε ελλιπής», λέει ο Γιάννης Μουζάλας. Και σωστά το λέει, μόνο που τώρα είναι πολύ αργά. Ο Σύριζα εκφυλίστηκε και πλέον φυλλορροεί απαξιωμένος βαθιά και ανεπίστρεπτα.

Αλήθεια, τι περίμεναν όλοι αυτοί οι εναπομείναντες σοβαροί, κοντά ένα χρόνο τώρα, όταν από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ο άνθρωπος δήλωσε καθαρά ότι «ήρθε το φως» και ότι είναι ο «αδιαμεσολάβητος Στέφανος της Ελλάδας»; Τι άλλο δηλαδή περίμεναν να «μετρήσουν» για να καταλάβουν αυτό που καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί;

Εμείς που το φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή δεν είμαστε πιο έξυπνοι. Απλώς κάνουμε την δουλειά μας να ενημερώνουμε και δεν είχαμε ποτέ την ανάγκη ούτε να λατρέψουμε κάποιον Μεσσία ούτε να μισήσουμε κάποιον άλλον..

Το λάθος όλων λοιπόν, επίσης και πολλών πολιτικών αναλυτών, είναι ότι επί τόσο καιρό «μετρούν» αυτό το άτομο με πολιτικούς όρους, ενώ αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική, απλώς την χρησιμοποιεί ως μέσον για να θαυμάζεται το μεγαλείο του και να κατακτά το όνειρο του..

Βεβαίως υπάρχουν νάρκισσοι βαριάς μορφής και στην αριστερά, όμως αυτοί τουλάχιστον είναι αριστεροί και υπηρετούν κάποιες ιδέες και αξίες της αριστεράς. Ο «Στέφανος της Ελλάδας» δεν έχει ιδεολογία και γιαυτό είναι καταστροφικός και επικίνδυνος. Είναι ικανός να «μαθαίνει γρήγορα» ώστε να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε κόμμα , αρκεί να εξυπηρετεί το όνειρο που είχε από παιδί, όπως το έδειξε και το θαύμα της κολυμπήθρας(!). Να γίνει αρχηγός και πρωθυπουργός.

Απλώς είδε φως στον Σύριζα και όρμησε με απύθμενο θράσος, όντας παντελώς άγνωστος, για να πολιτευτεί μέσα σε 20 μέρες ως Ινφλουένσερ και να γίνει, όχι ένα στέλεχος έστω, αλλά κατ’ ευθείαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας!

Φυσικά ο μόνος που δεν φταίει γι’ αυτό είναι ο ίδιος. Το κρίμα το έχουν πάνω τους αυτοί που τον στήριξαν και αυτοί που ψήφισαν έναν άγνωστο ,μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν τους «υπονομευτές». Είναι συνένοχοι στον εκφυλισμό και την πλήρη απαξία της κυβερνώσας αριστεράς και αυτό η Ιστορία δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει ποτέ.

Τώρα όλοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται και ας μην κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα που ο Στέφανος έφτασε στο σημείο να επιτίθεται στον Τσίπρα και στην διακυβέρνηση του Σύριζα με τον πιο χυδαίο και αήθη τρόπο, για μαύρα ταμεία και διαφθορά, κάτι που δεν έκανε ποτέ ούτε ο κος Μητσοτάκης. Που επιτέθηκε και στον Δραγασάκη,  ότι είναι άνθρωπος των τραπεζών, και μόλις χτες απείλησε και την Γεροβασίλη και όποιον δεν του αρέσει να φύγει απ’ το κόμμα.

Αυτά τα άτομα, όσο καλά και να παίζουν τον ρόλο τους, δεν μπορούν να συγκρατηθούν χωρίς να επιτεθούν σε οτιδήποτε νομίζουν ότι επιβουλεύεται και απειλεί το όνειρο τους. Το δηλητήριο και τη συγνώμη, το δάγκωμα και την αγκαλιά τα έχουν στο τσεπάκι. Ο μόνος τρόπος να ησυχάσουν είναι να συγκροτήσουν ένα δικό τους ιδιωτικό κόμμα και αυτό κάνει ο «Στέφανος της Ελλάδας», αν και πάλι μέσα σε αυτό κάποιους «υπονομευτές» θα ξαναβρεί , γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει.    

Δεν υπάρχει λοιπόν σωτηρία για αυτό το κόμμα με τον «ηγέτη» που επέλεξαν. Ο «Στέφανος της Ελλάδας» δεν πρόκειται να φύγει ποτέ, γιατί τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται να ξαναβρεί. Είναι καιρός πια οι εναπομείναντες σοβαροί να κοιτάξουν και την αξιοπρέπεια τους , που σε τέτοιες στιγμές αποτελεί και κορυφαία πολιτική πράξη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο και φαιδρό από τον στρουθοκαμηλισμό στο όνομα της δήθεν ενότητας.

Η αντιμετώπιση τέτοιων ατόμων με πολιτικούς όρους είναι σαν να γίνεται πολιτική ανάλυση στην εκπομπή της Ανίτας Πάνια.. Αν και τελικά, .. θου κύριε φυλακήν.. , μια εκπομπή «παρατράγουδων» μπορεί να είναι και σοβαρότερη από αυτό που κατάντησε η πάλαι ποτέ «κυβερνώσα αριστερά», για να επαληθευθεί το γνωστό ρηθέν του Βορίδη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sarajevo (2014): Η Δολοφονία του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου της Αυστροουγγαρίας, το ιστορικό γεγονός που οδήγησε στην ανθρωποσφαγή του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου

Στις 28 Ιουνίου 1914 , ο αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος της Αυστρίας, διάδοχος του θρόνου της και η γυναίκα του Σοφία, Δούκισσα του Χό...