Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΚΑΠΡΑ : 1. Lady for a Day/Κυρία για μία μέρα (1933) HD

Ο σκηνοθέτης των τριών Όσκαρ που μισούσε τους μαύρους ...ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΚΑΠΡΑ 

Ο Φρανκ Κάπρα, ήταν Ιταλός σκηνοθέτης, με καριέρα στις Η.Π.Α.. Κέρδισε τρία Όσκαρ Σκηνοθεσίας και ήταν υποψήφιος άλλες τρεις φορές. Φημίζεται κυρίως για τις κλασικές του κωμωδίες όπως: Συνέβη μια νύχτα, Ο Πρίγκηψ των Δολαρίων, Ο κύριος Σμιθ πάει στην Ουάσινγκτον και Μια Υπέροχη Ζωή.

Πληροφορίες γέννησης: 18 Μαΐου 1897, Bisacquino, Ιταλία
Απεβίωσε: 3 Σεπτεμβρίου 1991, Λα Κουίντα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTQ2NjMwMjQ3M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjM2MzA0MjE@._V1_.jpg 

1.  Lady for a Day/Κυρία για μία μέρα  (1933)

 Το Lady for a Day είναι μια αμερικανική κωμωδία-δραματική ταινία προ-κώδικα του 1933 σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα.  Το σενάριο του Robert Riskin βασίζεται στο διήγημα του 1929 «Madame La Gimp» του Damon Runyon. 

 Ήταν η πρώτη ταινία για την οποία η Κάπρα έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και η πρώτη κυκλοφορία της Columbia Pictures που προτάθηκε για Καλύτερη Ταινία.  

Ο  Capra σκηνοθέτησε επίσης το ριμέικ της ταινίας αυτής , το  1961, με τον τίτλο Pocketful of Miracles.

  Η Apple Annie είναι μια άπορη γυναίκα που πάντα έγραφε στην κόρη της στην Ισπανία ότι είναι μέλος της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. 

 Με την κόρη της να ταξιδεύει ξαφνικά για την Αμερική με τον νέο της αρραβωνιαστικό και τον πατέρα του, μέλος της αριστοκρατίας της Ισπανίας, η Άννι πρέπει να συνεχίσει να προσποιείται ότι είναι πλούσια , διαφορετικά ο κόμης δεν θα δώσει την ευλογία του για το γάμο της κόρης της. 

 Την κρίσιμη αυτή στιγμή παίρνει απρόσμενη βοήθεια  απροσδόκητη βοήθεια από τον Dave the Dude, μια γνωστή φιγούρα του υποκόσμου,  που θεωρεί την Annie το γούρι του και αγοράζει τα μήλα της . 1932 / 1933 – Lady for a Day – Academy Award Best Picture WinnersΑυτός  της παίρνει ένα πολυτελές διαμέρισμα για να διασκεδάσει τους επισκέπτες - αλλά αυτή η αχαρακτήριστη πράξη ευγένειας από έναν άντρα με ανυπόληπτο  εγείρει υποψίες στην Αστυνομία , οδηγώντας σε παρεξηγήσεις  που κάνουν  κάνουν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά από όσα είχαν σχεδιάσει .Lady for a Day on Make a GIF

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/38/Poster_lady_336.jpg

Wikipedia:Lady for a Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεμέντο (2000): μια συναρπαστική «νεονουάρ» ταινία του σπουδαίου Christopher Nolan

Ο Παραγωγή: 2000 Είδος Ταινίας: Μυστηρίου, Θρίλερ Σκηνοθέτης: Christopher Nolan Ηθοποιοί: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss and Joe Pantoliano. ...