Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

«Γεια σου , ρε Άδωνι, αρχηγέ, της υγείας φρουρέ, που στις πλάτες μας παίζεις παιχνίδια σικέ Και τις ζωές μας πουλάς ρεφενέ σε εταιρίες που έχετε κάνει κονέ».

 

Ιάσονας Καφετζής / Το τραγούδι που έγραψε για τον Άδωνι Γεωργιάδη γυναικολόγος του ΕΣΥ

Αυγή Newsroom

«Γεια σου ρε Άδωνι αρχηγέ της υγείας φρουρέ, που στις πλάτες μας παίζεις παιχνίδια σικέ» - Ο Ιάσονας Καφετζής έγραψε το τραγούδι «Η ωδή του Αδώνιδος»

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο ο τραγουδοποιός και γιατρός στο ΕΣΥ, Ιάσονας Καφετζής.

Ο ίδιος φορώντας την ιατρική ρόμπα του και παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι «Πάμε στον Άδωνι για καφέ», που έχει τραγουδήσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, αλλάζει τους στίχους παρουσιάζοντάς μας την άθλια κατάσταση του συστήματος υγείας μέσω του τραγουδιού «Η ωδή του Αδώνιδος».

«Όπου και αν πας, θα είσαι πάντα εδώ / χωρίς γιατρό χωρίς ΜΕΘ, χειρουργείο

Μα άμα θες μωρό μου να ζήσεις καιρό / κλείσε απογευματινό ιατρείο» είναι οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού του Ι. Καφετζή, ενώ στη συνέχεια ο τραγουδοποιός ασχολείται ειδικά με τον υπουργό Υγείας:

«Γεια σου,  ρε Άδωνι, αρχηγέ, της υγείας φρουρέ, που στις πλάτες μας παίζεις παιχνίδια σικέ

Και τις ζωές μας πουλάς ρεφενέ σε εταιρίες που έχετε κάνει κονέ».

Σημειώνεται ότι ο Ιάσονας Καφετζής έχει συνεργαστεί με την Μαρίζα Ρίζου, τη Monika και άλλους. Επιπλέον είναι γυναικολόγος στο ΕΣΥ, ενώ, σύμφωνα με το βιογραφικό του,      ξεκίνησε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 6 ετών. Συνέχισε ηλεκτρική κιθάρα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης με δασκάλους και μέντορές του τους Σωτήρη Πομόνη και Γιώργο Αργυρόπουλο, κερδίζοντας υποτροφία στο Berklee College Of Music, σε ηλικία 18 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Γιον Φόσε, το Νόμπελ και η γοητεία της Nordisk (Σκανδιναβικής) λογοτεχνίας

Σκανδιναβική λογοτεχνία Ο Γιον Φόσε, το Νόμπελ και oι Σκανδιναβοί συγγραφείς Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με τον μεταφραστή Σωτήρη Σουλιώτ...