Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΑΜΟΥΕΛ ΦΟΥΛΕΡ : (1)Shock Corridor [1963]

Samuel Fuller - Il était une fois le cinémaΤο αδυσώπητο βλέμμα του Σάμουελ Φούλερ

Filmmakers' Autobiographies: Samuel Fuller, A Third Face - Golden GlobesΣάμιουελ Φούλερ


 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/85/Shock_Corridor_%281963_poster%29.jpg/330px-Shock_Corridor_%281963_poster%29.jpg

Shock Corridor

Στο Shock Corridor, ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας-σκηνοθέτης-παραγωγός Samuel Fuller χαρτογραφεί με μαεστρία το ανήσυχο έδαφος μεταξύ λογικής και τρέλας.

  Αναζητώντας ένα βραβείο Πούλιτζερ, ο δημοσιογράφος Τζόνι Μπάρετ (Πίτερ Μπρεκ) έχει κλειστεί σε ένα ψυχιατρείο για να ερευνήσει έναν φόνο.  Όσο όμως  πλησιάζει στην αποκάλυψη του δολοφόνου, τόσο η παραφροσύνη αρχίζει να τον κατακυριεύει.

  Η Constance Towers υποδύεται την ψύχραιμη φίλη του Johnny.  

Με τον εντυπωσιακό σχολιασμό του για τον ρατσισμό και άλλα καυτά ζητήματα στην Αμερική της δεκαετίας του '60 και την τολμηρή φωτογραφία του από τον Stanley Cortez, το Shock Corridor είχε μεγάλη επιρροή σε ταινίες που ακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

“Δεν είναι ο Κασσελάκης το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ – Εσείς είστε το πρόβλημα. Τι άλλο να κάνει, για να καταλάβετε ότι ή θα σας περιφέρει αιχμάλωτους, ή επιτέλους θα ανοίξετε το στόμα σας; ”

  Θανάσης Καρτερός: “Δεν είναι ο Κασσελάκης το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ – Εσείς είστε το πρόβλημα” Ο Θανάσης Καρτερός, σε ανάρτησή του στο Face...