Σάββατο, Ιουνίου 01, 2024

1. Salomé /Σαλώμη (1922) Nazimova -- Dance of the Seven Veils/ Ο Χορός των επτά πέπλων σε μια ιστορική εκτέλεσή του σε βωβή ταινία - Richard Strauss.2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Οι μετά την Ναζίμοβα εκτελέσεις του ίδιου χορού από διάφορες διακεκριμένες χορεύτριε

«Ο χορός των επτά πέπλων» σε ερμηνεία Nazimova, μελοποιημένος από τον Richard Strauss.

 Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει τη χορευτική σεκάνς και το φινάλε της βωβής ταινίας, Salomé (1922), παραγωγής και πρωταγωνίστριας της Alla Nazimova. 

Είναι μια προσαρμογή του ομώνυμου θεατρικού έργου του 1891 του Όσκαρ Ουάιλντ, γραμμένο από τη Νατάτσα Ράμποβα, που πιστώνεται ως Πίτερ Μ. Γουίντερς. Τα κοστούμια και τα σκηνικά σχεδιάστηκαν από τη Natacha Rambova, βασισμένα σε εικονογραφήσεις του Aubrey Beardsley. Η Ραμπόβα ήταν σύζυγος του ηθοποιού Ρούντολφ Βαλεντίνο.



YΠΟΘΕΣΗ

Η θετή κόρη του βασιλιά Ηρώδη, Σαλώμη, τον σαγηνεύει με ένα χορό και της υπόσχονται το κεφάλι του προφήτη Ιωάννη του Βαπτιστή.

 ΜΟΥΣΙΚΗ: «Ο χορός των επτά πέπλων» από τη «Σαλώμη», μια μονόπρακτη όπερα σε σύνθεση του Ρίτσαρντ Στράους, η οποία έκανε πρεμιέρα στη Δρέσδη στις 9 Δεκεμβρίου 1905.

 Η πρώτη εκδοχή που ακούστηκε στο βίντεο εκτελέστηκε από τη Wiener Philharmoniker, υπό τη διεύθυνση του Karl Böhm. 

 Τα αποσπάσματα όμποε και φλάουτου στη μέση ερμήνευσαν οι Stephen Shiels και Jeanne Baxtresser, αντίστοιχα. 

Η δεύτερη εκδοχή στο τέλος διασκευάστηκε από τον Kazuhiro Morita, ερμηνευμένη από την Inagakuen Sogo HS Wind Orchestra of Omiya City, υπό τη διεύθυνση του Tomoki Ubata

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Οι μετά την Ναζίμοβα εκτελέσεις του ίδιου χορού από διάφορες διακεκριμένες  χορεύτριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μία εν ψυχρώ λογοκλοπή ...«Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος»

  Φάκελοι | Λογοκλοπή neoplanodion.gr   17–22 λεπτά ...