Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2024

Εξεταστική Τεμπών: Συγκλονίζει η μάνα θύματος με απίστευτες αποκαλύψεις

Γροθιά στο στομάχι είναι η κατάθεση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία είναι μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που βρήκε φριχτό θάνατο στο μοιραίο Intercity , και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων. Η κ. Καρυστιανού στην εισαγωγική της τοποθέτηση, την οποία διατύπωσε όρθια ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας, έβαλε κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προσωπικά εναντίον του τότε υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Παραμένει κρυμμένος , ελπίζοντας να σωθεί».
Εμφανώς συγκινημένη, η μάρτυρας τόνισε πως μπορεί να παρουσιάζεται μόνη της σήμερα στην Επιτροπή, όμως, δίπλα της είναι σαν να βρίσκονται οι 57 νεκροί και οι 180 τραυματίες από το δυστύχημα. Τόνισε δε ότι ντρέπεται για όσα έχει ακούσει στην Εξεταστική με αφορμή και την απόπειρα της ΝΔ να ενοχοποιήσει τον νεκρό μηχανοδηγό, προσθέτοντας πως θέλει να αλλάξει χώρα με όσα έχουν ειπωθεί.
Τόσο στην εισαγωγική της τοποθέτηση όσο και κατά την εξέτασή της από εισηγητές των κομμάτων , η μάρτυρας επισήμανε την ανάγκη να κληθεί για κατάθεση ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, κρίνοντας ότι η ΝΔ φοβάται να τον καλέσει και γι΄ αυτό τον αποκλείει από τον κατάλογο μαρτύρων.
Για τις αδιανόητες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι, αν η κυβέρνηση αποκάλυπτε στον κόσμο την κατάσταση στον σιδηρόδρομο , τότε κανείς δεν θα επιβιβαζόταν σε τρένα, η κ. Καρυστιανού αναρωτήθηκε «γιατί δεν πήγε εισαγγελέας να τον συλλάβει;». «Απορώ πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος…», πρόσθεσε.
Ρίγος προκάλεσε και η απάντηση της μάρτυρα όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες περί ύπαρξης ξυλολίου, που αποτελεί εύφλεκτη ύλη, στην εμπορική αμαξοστοιχία: «Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου… Είναι δυνατόν να μην ασχολούμαστε με την έκρηξη και τη φωτιά; Στο πόρισμα Γεραπετρίτη να λέει στις πρώτες σελίδες πως δεν θα ασχοληθούμε με τη φωτιά;» διερωτήθηκε.
 

Πηγή: documentonews.gr @Jeronymoboss2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...