Σάββατο, Αυγούστου 26, 2023

Iveta Apkalna - Sunrise Concert - ARTE Concert

Το 2023, πραγματοποιήθηκε το 9ο  Φεστιβάλ Jūrmala.  Παράλληλα με το Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού, αποτελεί τη  μεγαλύτερη καλοκαιρινή εκδήλωση στη Λετονία.  Το Jūrmala είναι συνήθως ένα παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στη Ρίγα, αλλά το καλοκαίρι η παραλία Dzintari γίνεται το σημείο συνάντησης των αστέρων της Λετονικής και της διεθνούς κλασικής μουσικής σκηνής.

Το Ρεσιτάλ για Εκκλησιαστικό  Όργανο της Iveta Apkalna , αφιερωμένο στην  ανατολή του ηλίου στην ακρογιαλιά της Jūrmala, είναι το αποκορύφωμα του ετήσιου Φεστιβάλ στη πασίγνωστη ακτή της Εσθονίας.  Εκατοντάδες ακροατές συγκεντρώθηκαν φέτος πριν την ανατολή του ηλίου στην παραλία Dzintari στη Βαλτική Θάλασσα για να ζήσουν ένα ξεχωριστό θέαμα, την  Iveta Apkalna να συνοδεύει επιτόπου την ανατολή του ηλίου με μια συναυλία για Όργανο .


 Η Iveta Apkalna - η παγκοσμίου φήμης οργανίστρια από τη Λετονία - τοποθέτησε  φέτος το όργανό της απευθείας στην παραλία και στην ύπαιθρο.  Όπως υποδηλώνει ήδη το όνομα «Sunrise Concert», η συναυλία ξεκινά νωρίς το πρωί,  όταν όλα είναι ακόμα σκοτεινά και τελικά συνοδεύει την ανατολή του ηλίου, την εισαγωγή σε μια νέα μέρα.  

Η Iveta Apkalna δεν είναι μόνο μια από τις πιο περιζήτητες βιρτουόζους του Οργάνου στον κόσμο, αλλά είναι επίσης η  επί τιμή οργανίστρια  στη Μεγάλη Αίθουσα  Elbphilharmonie στο Αμβούργο.



 Η βιντεοσκόπηση έγινε στις 16 Ιουλίου 2023 στην παραλία Dzintari , στη Jūrmala της Λετονίας.

Εκκλησιαστικό όργανο | Ο βασιλιάς των οργάνων είναι πληθωρικός.

https://cdn.prod.www.spiegel.de/images/46b044ed-0001-0004-0000-000001343028_w996_r1.778_fpx34.38_fpy49.99.jpgIveta Apkalna (1976) - Wikipedia

Jūrmala beach - Official Tourism site

Γιούρμαλα/Λετονία (57.000 κάτοικοι)- Βικιπαίδεια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...