Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023

Κάποια στιγμή οφείλουμε να πούμε και τα ανομολόγητα

Του Τάκη Ψαρίδη

anoixtoparathyro.gr

Το «επιτελικό κράτος» και τα «κανάλια» λένε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες φταίνε για τις φωτιές. Το ίδιο και το ακροδεξιό καθίκι που καμάρωνε ότι «συνέλαβε» «25 κομμάτια», οι δε κυνηγοί κεφαλών, ανενόχλητοι από το «επιτελικό κράτος», διοργανώνουν προκλητικά πογκρόμ κατά των προσφύγων και μεταναστών.

Στη Βουλή, για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία, τρία ακροδεξιά κόμματα αντιπροσωπεύουν τον σοφό λαό. Το ένα εξ αυτών ομνύεται στον νεοναζί Κασιδιάρη, ενώ ο πρόεδρος του άλλου στηρίζει με επίσημες δηλώσεις την «σύλληψη» των μεταναστών και προτρέπει σε πογκρόμ.

Ταυτόχρονα το OPEN παρουσιάζει ρεπορτάζ ότι συνελήφθησαν επ αυτοφώρω για εμπρησμό 2 μετανάστες, αλλά ο αρχισυντάκτης των Ελληνικά Hoaxes  Δημήτρης Αλικάκος  διαψεύδει το ρεπορτάζ και η ΕΣΗΕΑ μέχρι στιγμής σιωπά, όπως και ο εισαγγελέας που οφείλει να παρέμβει για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ταύτιση απόψεων; Εκλεκτικές συγγένειες;

Στο μεταξύ η φωτιά συνεχίζει να καίει τη χώρα και ο εκφασισμός της κοινωνίας βαθαίνει και εξαπλώνεται και κάποιοι αναρωτιούνται, ποιοι τον καλλιεργούν. Οι αιτίες ως γνωστόν είναι πολλές. Όμως, κάποια στιγμή οφείλουμε να πούμε και τα ανομολόγητα.

Ότι έναν κύριο ρόλο έπαιξε το αντισύριζα μέτωπο, που όχι μόνο στήριξε και «χορήγησε» το παρόν «επιτελικό κράτος», αλλά και στο όνομα του Σύριζα πρωταγωνίστησε στην απαξία συνολικά της αριστεράς. Και τα κατάφερε. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός επιστήμων και καθηγητής για να καταλάβει ότι η απαξία της αριστεράς καλλιεργεί και εκθρέφει τον εκφασισμό της κοινωνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...