Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023

Fargo (1996): το κινηματογραφικό αριστούργημα των αδελφών Ιθαν και Τζόελ Κοέν. Ρεσιτάλ ερμηνείαςαπό την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

https://media-flix-gr.s3.amazonaws.com/cache/ca/00/ca0035554cd5b013591359c647277ade.jpgFargo (1996)

των Ιθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν

Ο Τζέρι, ένας πωλητής αυτοκινήτων από τη Μινεσότα, χρωστάει σε όσους μιλούν Αγγλικά.. αλλά έχει ένα σχέδιο. Θα προσλάβει δύο μπράβους να απαγάγουν τη γυναίκα του, ώστε να κάνει μια καλή μπάζα από τον πλούσιο πεθερό του. 

Το σχέδιό του φαίνεται πανεύκολο και κανείς δε θα πάθει τίποτε... μέχρι όμως που κάποιοι αρχίζουν να ...πεθαίνουν.

 Στο σημείο αυτό εμφανίζεται και η Αρχηγός της Αστυνομίας Μάρτζ, μανιώδης πότης καφέ, με το χοντρό της το μπουφάν και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που δε σταματάει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να βρει τον ένοχο. Και αν νομίζετε πως οι ικανότητές της βάζουν σε μπελά τους κακοποιούς, έχετε απόλυτο δίκιο!

Το αριστούργημα των αδελφών Κοέν, η πιο κοενική ταινία της φιλμογραφίας τους, η στιγμή που το σινεμά τους εισέβαλε στην (ποπ) κουλτούρα για να ορίσει ένα ολόκληρο είδος που επηρέασε, ευτυχώς, όλο το μετέπειτα του αμερικανικού σινεμά. 

Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. 

Σημειωτέον ότι η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους  από τις 17 Αυγούστου σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.Αναζητήστε την σε κάποιο θερινό σινεμά  και απολαύστε ένα αριστούργημα κάτω από τον έναστρο ουρανό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: