Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023

Η ΝΕΑ σχεδία (# 114) ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

--ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ--
Σχεδία": Πουλώντας το περιοδικό των αστέγων για μία ώρα | Pagenews.gr
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 | #114
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ

Στο δρόμο
Δημιουργούμε ένα graffiti για την «σχεδία»

Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου, 19:00
Ελεύθερη Συμμετοχή

 

Στον δρόμο, εκεί όπου συναντιέται το φώς με το σκοτάδι και η δυσπραγία μετουσιώνεται σε δημιουργία και επανεκκίνηση. Εκεί όπου η τέχνη δημιουργείται άναρχα και προσωρινά. Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και η ΑΜΚΕ «Art, Graffiti in the City» παρουσιάζουν την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 19:00, στον πεζόδρομο της Νικίου ( Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα), μπροστά από το «σχεδία home» μια pop-up graffiti εκδήλωση. Με έμπνευση από το ομότιτλο, επιδραστικό μυθιστόρημα του εμβληματικού αμερικανού συγγραφέα Τζακ Κέρουακ η εικαστικός και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Κική Παυλικιάνη δημιουργεί ένα έργο για τη «σχεδία»: ένα γιλέκο-σύμβολο της αφθονίας, της αναγέννησης και της ευτοπίας.

Ο ωκεανός των συναισθημάτων
Ένα απόγευμα γεμάτο σαπουνόφουσκες με την καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:30
Ελεύθερη Συμμετοχή 


Υπάρχουν νερά, θάλασσες και ωκεανοί λίγο διαφορετικοί.  
Όπως ο ωκεανός στον οποίο ταξιδεύει ο μικρός Μαλό, όπου κυβερνήτες είναι τα συναισθήματα.  Το τιμόνι παίρνουν διαδοχικά η Χαρά, η Λύπη, η Έκπληξη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αποστροφή, και ο Μαλό τούς γνωρίζει απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη!

Η «σχεδία», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι, παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:30, μια διαφορετική και «ανάλαφρη» βιβλιοπαρουσίαση, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες». Με αφορμή το βιβλίο των Fleurette και Pépin που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών, η καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite ξεδιπλώνει τη μαγεία της σαπουνόφουσκας στον πεζόδρομο της Νικίου!
Αυθόρμητα, συμμετοχικά και με έμφαση στο στοιχείο της αιώρησης, ανακαλύπτουμε παίζοντας με σαπουνόφουσκες τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα στο μυαλό μας και εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά κυρίως με τις εκφράσεις του προσώπου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ
Υποστηρίξτε μας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...