Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023

Για το ράλι στις τιμές του «τουριστικού πακέτου» εξαιτίας του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού στη χώρα μας

 

https://www.euro2day.gr/images/logo.jpg

Φωτιές στην ΕΚΤ ανάβει το ράλι στις τιμές του «τουριστικού πακέτου»Φωτιές στην ΕΚΤ ανάβει το ράλι στις τιμές του «τουριστικού πακέτου»

των Martin Arnold (Φρανκφούρτη), Ελένη Βαρβιτσιώτη (Σίφνος) και Barney Jopson (Μαδρίτη)

Για τους τουρίστες που διαμαρτύρονται για το πόσο πιο ακριβό είναι να επισκεφθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι το νησί της Σίφνου, η διευθύντρια ξενοδοχείου Ισιδώρα Χανδέλη έχει μια απλή απάντηση: τα αυγά.

«Οι επισκέπτες μας νομίζουν ότι εκμεταλλευόμαστε την υψηλή ζήτηση. Δεν σκέφτονται τον υψηλό πληθωρισμό τον οποίον αντιμετωπίζουμε», λέει η Χανδέλη. «Για να καταλάβετε, ένα αυγό πέρυσι κόστιζε 25 σεντς, τώρα είναι 45 σεντς».

Στα τουριστικά hotspot της Ευρώπης οι επισκέπτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με απότομες αυξήσεις τιμών, καθώς οι επιχειρήσεις περνάνε τα αυξανόμενα κόστη στους πελάτες τους. O Claudio Scarpa, επικεφαλής του συνδέσμου ξενοδόχων της Βενετίας, είπε πως τα καθαριστήρια από τα οποία εξαρτώνται οι ξενοδόχοι της πόλης έχουν συνδέσει τις τιμές τους με τους λογαριασμούς ενέργειας, που εκτινάχθηκαν πέρυσι. «Αυτό είχε σημαντική επίπτωση στους προϋπολογισμούς μας», είπε ο Scarpa. «Ανάγκασε τα ξενοδοχεία να προσαρμόσουν τις τιμές τους κατά 20%».

Τώρα οι υπεύθυνοι για τον καθορισμό των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχούν πως ένα νέο κύμα καλοκαιρινού πληθωρισμού που θα προκληθεί από τον τουρισμό, μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τις τιμές υπό έλεγχο.

Το κόστος των πτήσεων, των δωματίων ξενοδοχείων και των διακοπών έχουν αυξηθεί ταχύτατα, καθώς ο κλάδος, που σχεδόν έκλεισε παντελώς το 2020, πλησιάζει στα προ πανδημίας επίπεδα δραστηριότητας.[...........................................]

Φωτιές στην ΕΚΤ ανάβει το ράλι στις τιμές του «τουριστικού πακέτου»

- Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...