Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023

Η «λέσχη των απαγορευμένων βιβλίων» ενάντια στην ακροδεξιά (alt-right) υστερία κατά των βιβλίων με προοδευτικό περιεχόμενο

Η «λέσχη των απαγορευμένων βιβλίων» στις ΗΠΑ Η «λέσχη των απαγορευμένων βιβλίων» στις ΗΠΑ

Τη «λέσχη των απαγορευμένων βιβλίων» δημιούργησε η Ψηφιακή Δημόσια Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ, ως απάντηση στο ανησυχητικό κύμα των απαγορεύσεων βιβλίων στη χώρα.

Πρόκειται για μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που με τη χρήση γεωεντοπισμού μέσω GPS διαπιστώνει ποια βιβλία έχουν απαγορευτεί στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης και του επιτρέπει να αποκτήσει πρόσβαση και να κατεβάσει στη συσκευή του μία ηλεκτρονική έκδοσή τους δωρεάν, μέσω μιας εφαρμογής για φορητές συσκευές.

«Σήμερα οι απαγορεύσεις βιβλίων είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελευθερία μας και δημιουργήσαμε το The Banned Book Club για να αξιοποιήσουμε τη διττή δύναμη των βιβλιοθηκών και της ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε Αμερικανός και Αμερικανίδα μπορεί να έχει πρόσβαση στα βιβλία που θέλει να διαβάσει», δήλωσε ο190: John Bracken – Circulating Ideas John S. Bracken, εκτελεστικός διευθυντής της Ψηφιακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης των ΗΠΑ.

 


Banned Books Book Club

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...