Τρίτη, Αυγούστου 29, 2023

«Αλήθεια, είδε κανείς σε κάποιο «κανάλι» πανελλαδικής εμβέλειας διαμαρτυρίες και καταγγελίες πυρόπληκτων κατοίκων, που έχασαν τα πάντα και τους απόμεινε μια μαύρη ζωή, για το ανίκανο «επιτελικό κράτος»;


Η κουλτούρα των εκκενώσεων


Του Τάκη Ψαρίδη
 anoixtoparathyro.gr

Συνεχίζεται η «κουλτούρα των εκκενώσεων» (όρος του πρωθυπουργού) χωριών στον Έβρο όπου για δέκατη μέρα μαίνεται η μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά της Ευρώπης..

Και εκεί που κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα αναμένουμε κάτι να κάνουν για να σταματήσει η καταστροφή, συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη και ανακοινώνουν ότι ενισχύονται οι δυνάμεις στον Έβρο και ότι θα παραλάβουμε καινούργια καναντέρ το 2026..

Δεν έχει σημασία αν μέχρι το 2026 δεν θα υπάρχει χώρα γιατί αν συνεχιστεί η παρούσα αντιμετώπιση θα έχει καεί εξ ολοκλήρου. Σημασία έχει να τροφοδοτούν κάθε μέρα με «ειδήσεις» τα φερέφωνα τους στα «κανάλια» για να ΄χουν να λένε για την «άριστη» ετοιμότητα του «επιτελικού κράτους» και για τους υπεύθυνους της καταστροφής που είναι αυτή η κακούργα η κλιματική κρίση και οι μετανάστες..

Αλήθεια, είδε κανείς σε κάποιο «κανάλι» πανελλαδικής εμβέλειας διαμαρτυρίες και καταγγελίες πυρόπληκτων κατοίκων, που έχασαν τα πάντα και τους απόμεινε μια μαύρη ζωή, για το ανίκανο «επιτελικό κράτος»; Δυο-τρεις φωνές που ξέφυγαν συνολικά σε όλα τα κανάλια; Πού είναι εκείνες οι αδιάκοπες κραυγές, οι οιμωγές και κατάρες στον Τσίπρα;

Τελικά, ή αλλάζει η κακούργα η κοινωνία και προσαρμόζεται ως χαμαιλέοντας αναλόγως την κυβερνητική εξουσία, ή τα κανάλια παρουσιάζουν την κοινωνία και κατασκευάζουν την πραγματικότητα αναλόγως την κυβέρνηση που τα θρέφει και γουστάρουν..

Τώρα πια, παράλληλα με την «κουλτούρα των εκκενώσεων», αναπτύσσεται και η κουλτούρα των φασιστικών αποβρασμάτων που κυνηγούν μετανάστες με την ανοχή του «επιτελικού κράτους». Ο εκφασισμός της κοινωνίας εξαπλώνεται επικίνδυνα.

Ταυτοχρόνως ο πρωθυπουργός κρύβεται για να μην «καεί» επικοινωνιακά. Ο μεγάλος ηγέτης δεν πρέπει να ταυτιστεί με το πρόβλημα αλλά μόνο με τη λύση του, λέει ο κος Γκρίνσμπεργκ..

Όλα βαίνουν καλώς λοιπόν. Άλλωστε και η χώρα να ΄χει καεί το 2026 η «κουλτούρα των εκκενώσεων» θα ΄χει διασώσει την «ανθρώπινη ζωή» των 158 άφωνων και εν αφασία κυβερνητικών βουλευτών που στηρίζουν μαζοχιστικά το «επιτελικό κράτος», καθώς και έναν εσμό ακροκεντρώων που χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, θα υμνολογούν τον μεγάλο «φιλελεύθερο» και «κεντρώο» ηγεμόνα Κυριάκο ο οποίος, αντιπολιτευόμενος τον εαυτόν του, θα διεκδικήσει και τρίτη τετραετία… και αυτό έχει σημασία..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...