Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2022

Γκαλερί Uffizi (Galleria degli Uffizi), Φλωρεντία, Ιταλία - Εικονική περιήγηση...

Οδηγός για τη Γκαλερί Ουφίτσι στη ΦλωρεντίαΗ Πινακοθήκη Ουφίτσι (ιταλικά: Galleria degli Uffizi) είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Η Πινακοθήκη Ουφίτσι είναι επίσης το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Ιταλία. Πρώτα απ 'όλα, η γκαλερί Ουφίτσι είναι γνωστή για τη συλλογή της αναγεννησιακής τέχνης.

 Η συλλογή της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποτελείται από έργα τέχνης διαφορετικών αιώνων, αλλά τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στην περίοδο από τον 12ο έως τον 17ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε πίνακες τόσο μεγάλων δασκάλων της Αναγέννησης όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ, ο Καραβάτζιο, ο Μποτιτσέλι και πολλοί άλλοι. Εδώ μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας αριστουργήματα όπως η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι, η «Μαντόνα Ντόνι» του Μιχαήλ Άγγελου, η «Αφροδίτη του Ουρμπίνο» του Τιτσιάνο, ο «Βάκχος» του Καραβάτζιο, ένα πορτρέτο του Μάρτιν Λούθηρου από τον Κράναχ, δίπτυχο των Δούκων του Ουρμπίνο από τον Piero della Francesca και πολλούς άλλους.

 Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σπουδάσετε ιστορία της τέχνης και πολλοί φοιτητές επισκέπτονται τη Φλωρεντία για σπουδές στο εξωτερικό για αυτόν τον λόγο. Η ιστορία της Πινακοθήκης Ουφίτσι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Οίκο των Μεδίκων, ο οποίος κυβέρνησε στη Φλωρεντία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αρχιτέκτονας Buontalenti σχεδίασε την Tribuna degli Uffizi όπου τα κύρια αριστουργήματα τοποθετήθηκαν σε ένα δωμάτιο. 

Τέλος, η οικογένεια των Μεδίκων παραχώρησε την γκαλερί στην πόλη της Φλωρεντίας, μετατρέποντάς την έτσι σε ένα σύγχρονο μουσείο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Σε αυτήν την εικονική περιήγηση στην Γκαλερί Ουφίτσι, θα δείτε όλα τα σημαντικά αριστουργήματα του μουσείου σε βίντεο υψηλής ποιότητας 4K HDR. Αυτό δεν είναι ένα επίσημο ντοκιμαντέρ της Γκαλερί Ουφίτσι, αλλά απλώς προσπαθήστε να σας δείξω τα στιγμιότυπα της Γκαλερί Ουφίτσι σε ένα ταξιδιωτικό βιντεολόγιο για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας στο μουσείο ή απλώς να έχετε τη δική σας εντύπωση για αριστουργήματα τέχνης της Αναγέννησης. Τα κύρια σημεία της Γκαλερί Ουφίτσι που θα μπορούσατε να βρείτε στο επίσημο φυλλάδιο του μουσείου - μπορείτε να τα παραλάβετε από το εκδοτήριο εισιτηρίων της Γκαλερί Ουφίτσι. Α

ν ψάχνετε πράγματα να κάνετε στην Ιταλία ή πράγματα να κάνετε στη Φλωρεντία κατά την επίσκεψή σας στην Τοσκάνη, τότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε την Πινακοθήκη Ουφίτσι. Η γκαλερί Ουφίτσι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα πολλών περιηγήσεων στη Φλωρεντία. 

Η Πινακοθήκη Uffizi βρίσκεται στην Piazza della Signoria στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, την πρωτεύουσα της περιοχής της Τοσκάνης, στην Ιταλία. Συνιστούμε να αγοράσετε εισιτήρια για την Πινακοθήκη Ουφίτσι εκ των προτέρων για να παραλείψετε τη γραμμή στην είσοδο της Γκαλερί Ουφίτσι.

___________________________


Οδηγός για τη Γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία

by Melanie Renzulli

Δείτε master έργα του Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphael και πολλά άλλα.

Η γκαλερί Uffizi, ή η Galleria degli Uffizi της Φλωρεντίας , είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Ιταλίας, το δεύτερο μόνο από τα Μουσεία της Βατικανό της Ρώμης και ένα από τα πιο γνωστά μουσεία στον κόσμο. Η πλειοψηφία των έργων που εμφανίζονται εδώ είναι αναγεννησιακά αριστουργήματα, αλλά υπάρχουν και κλασικά γλυπτά και εκτυπώσεις και σχέδια.

Μια μνημειώδης συλλογή έργων ιταλικών και διεθνών καλλιτεχνών, οι περισσότεροι από τον 12ο έως τον 17ο αιώνα, όπως ο Botticelli, ο Giotto, ο Michelangelo , ο Leonardo da Vinci και ο Raphael, παρουσιάζονται κατά χρονολογική σειρά στο διάσημο μουσείο δίπλα στην Piazza della Signoria στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες (10.000 την ημέρα) από όλο τον κόσμο έρχονται στο μουσείο, το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα λαβύρινθο σχήματος U με περισσότερες από 60 αίθουσες με εκπληκτική τοιχογραφημένες οροφές.

Μάθετε το ιστορικό του Uffizi

Η δυναστεία των Medici κληροδότησε στην πολιτεία της Τοσκάνης την πολύτιμη τέχνη και τους θησαυρούς της οικογένειας που απέκτησαν για περίπου 300 χρόνια πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων μεταξύ των ετών 1500 και 1800 που οδήγησαν στην ανθοφορία της Αναγέννησης και τσιμέντουσαν την κυριαρχία της οικογένειας της Φλωρεντίας. Το δώρο θεωρήθηκε ως κληρονομιά: ένα "δημόσιο και αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό" που θα «κοσμούσε το κράτος, θα ήταν χρήσιμο για το κοινό και θα προσελκύσει την περιέργεια των ξένων». Η τέχνη διατηρήθηκε στο

Uffizi ("γραφεία" στα ιταλικά ) , τα οποία μετατράπηκαν σε ένα μεγάλο μουσείο, την Πινακοθήκη Ουφίτσι.

Το 1560 ο Cosimo I de Medici, ο πρώτος Μεγάλος Δούκας της Τοσκάνης, διέταξε την κατασκευή της αναγεννησιακής Uffizi για να στεγάσει τα διοικητικά και δικαστικά γραφεία της Φλωρεντίας.

Τελείωσε το 1574 και το 1581 ο επόμενος Μεγάλος Δούκας ίδρυσε μια ιδιωτική γκαλερί στο Uffizi για να στεγάσει την υπέροχη ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης. Κάθε μέλος της δυναστείας επέκτεινε τη συλλογή μέχρι να τελειώσει η δυναστεία το 1743, όταν ο τελευταίος μεγάλος δούκας Medici, Anna Maria Luisa de 'Medici, έπεσε χωρίς να παράγει έναν άνδρα κληρονόμο.

Άφησε τη μεγάλη συλλογή στην πολιτεία της Τοσκάνης.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στο Uffizi

Δεδομένου ότι το μουσείο είναι σχεδόν τόσο γνωστό για τις μεγάλες γραμμές επισκεπτών όσο και για την τέχνη του, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε μπροστά.

Λόγω των πρόσφατων αλλαγών στη γραφειοκρατική σχέση μεταξύ των ιταλικών μουσείων και της ιταλικής κυβέρνησης, ο επίσημος ιστότοπος του Uffizi είναι ένας δικτυακός τόπος barebones με περιορισμένες πληροφορίες και χωρίς εργαλεία για την κράτηση εισιτηρίων, όπως είχε προηγουμένως.

Επισκεφθείτε το Uffizi.org για πληροφορίες και συμβουλές

Ένας εναλλακτικός μη κερδοσκοπικός ιστότοπος που δημιουργήθηκε από φίλους του Οδηγού Uffizi- Uffizi.org για το Μουσείο Γκαλερί Ουφίτσι -περιέχει γενικές πληροφορίες για το μουσείο, την ιστορία του και τις προσφορές του.

Για τους πιθανούς επισκέπτες, ο ιστότοπος περιλαμβάνει πώς να βρείτε το μουσείο, πώς οργανώνονται και ώρες μουσείων. Περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με την είσοδο και τα εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κράτησης των εισιτηρίων και του τρόπου κράτησης εκδρομών, τα οποία πωλούνται μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων τρίτων.

Για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στο μουσείο και να αποφασίσετε εκ των προτέρων για το τι θέλετε να επικεντρωθείτε, εδώ είναι μερικές συμβουλές για εσωτερικούς χώρους.

Γκαλερί Uffizi Στιγμιότυπα

Δωμάτιο 2, Σχολή Τοσκάνης του 13ου αιώνα και Giotto: Οι απαρχές της τέχνης της Τοσκάνης, με πίνακες Giotto, Cimabue και Duccio di Boninsegna.

Δωμάτιο 7, Πρώιμη Αναγέννηση: έργα τέχνης από την αρχή της Αναγέννησης από τον Fra Angelico, τον Paolo Uccello και το Masaccio.

Δωμάτιο 8, αίθουσα Lippi: πίνακες ζωγραφικής του Filippo Lippi, συμπεριλαμβανομένης μιας όμορφης «Madonna και Child» και της ζωγραφικής του Piero della Francesco του Federico da Montefeltro, ένα πραγματικά εικονικό έργο της προσωπογραφίας.

Τα δωμάτια 10 - 14, Botticelli: μερικά από τα πιο εικονικά αλληγορικά έργα της Ιταλικής Αναγέννησης από τον Sandro Botticelli, συμπεριλαμβανομένης της «Γέννησης της Αφροδίτης».

Δωμάτιο 15, Leonardo da Vinci : αφιερωμένο στους πίνακες του Leonardo da Vinci και στους καλλιτέχνες που ενέπνευσαν (Verrocchio) ή θαύμαζαν (Luca Signorelli, Lorenzo di Credi, Perugino).

Δωμάτιο 25, Michelangelo: Η "Αγία Οικογένεια" του Μιχαήλ Άγγελο ("Doni Tondo"), στρογγυλή σύνθεση, περιτριγυρισμένη από χειρονομιστικά έργα από Ghirlandaio, Fra Bartolomeo και άλλα. (Συμβουλή ταξιδιωτών: το πιο διάσημο έργο του Michelangelo στη Φλωρεντία, το γλυπτό "David", βρίσκεται στην Accademia.)

Αίθουσα 26, Raphael και Andrea del Sarto: περίπου επτά έργα του Raphael και τέσσερα έργα του Andrea del Sarto, συμπεριλαμβανομένων των πορτραίτων του Παπούζ Ιούλιου Β και του Λέοντα Χ και της "Madonna of the Goldfinch". Επίσης: "Madonna of the Harpies" του Andrea del Sarto.

Δωμάτιο 28, Titian: αφιερωμένη στη βενετσιάνικη ζωγραφική, ιδιαίτερα αυτή του Titian, με την «Αφροδίτη του Ουρμπίνο» ανάμεσα σε περίπου δώδεκα ζωγραφιές του καλλιτέχνη.

Δυτική Αίθουσα, Συλλογή Γλυπτών: πολυάριθμα μαρμάρινα γλυπτά, αλλά το "Laocoon" του Baccio Bandinelli, που σχεδιάστηκε μετά από ένα ελληνιστικό έργο, είναι ίσως το πιο γνωστό.

Αίθουσα 4 (Πρώτος όροφος), Caravaggio: τρεις από τους πιο διάσημους πίνακες του Caravaggio: "Η Θυσία του Ισαάκ", "Bacchus" και "Medusa". Δύο άλλοι πίνακες από τη Σχολή του Καραβάγιου: "Judith Slaying Holofernes" (Artemisia Gentiles) και "Salome με τον Επικεφαλής του Ιωάννη του Βαπτιστή" (Battistello).

Εκτός από τα εξαιρετικά έργα που αναφέρονται παραπάνω, η Galleria degli Uffizi περιλαμβάνει επίσης έργα του Albrecht Dürer, του Giovanni Bellini, του Pontormo, του Rosso Fiorentino και των αμέτρητων άλλων μεγάλων ιταλικών και διεθνών αναγεννησιακών τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: