Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021

Εφημερίδα TAZ: «Υπερβολικά πολλοί νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ο Σωτήρης Τσιόδρας σιωπά»

Εφημερίδα TAZ: «Υπερβολικά πολλοί νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ο Σωτήρης Τσιόδρας σιωπά»

«Στην Ελλάδα το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του», γράφει η η γερμανική εφημερίδα tageszeitung με κεντρικό τίτλο του ρεπορτάζ: «Υπερβολικά πολλοί νεκροί στην Ελλάδα».

Εφημερίδα TAZ: «Υπερβολικά πολλοί νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ο Σωτήρης Τσιόδρας σιωπά»

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα πεθαίνουν κάθε μέρα περίπου 100 άνθρωποι από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ένας μεγάλος αριθμός αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό των σχεδόν 10 εκ. κατοίκων. Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 77 θάνατοι περισσότεροι από ό,τι την Δευτέρα. Αυτό που εξοργίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι ότι την 1η Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζονταν στη Βουλή ότι ο κίνδυνος θανάτου ασθενών με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός ΜΕΘ δεν είναι "σε καμία περίπτωση υψηλότερος"Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αρνείται και ο Σωτήρης Τσιόδρας σιωπά, γεγονός που ενισχύει την κριτική σε βάρος του πρωθυπουργού», αναφέρει λεπτομερώς στο ρεπορτάζ της, η γερμανική εφημερίδα.

διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας ΤΑΖ:

«Ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, δημοσίευσε από κοινού με τον συνάδελφό του Θεόδωρο Λύτρα, μελέτη στο Scandinavian Journal of Public Health για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η μελέτη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας φτάνει στα όριά του μετά τους 400 ασθενείς στις ΜΕΘ. Όταν ξεπεραστεί αυτό το όριο, αυξάνεται η θνητότητα κατά 25% και σε πάνω από 800 ασθενείς κατά 57%.

Στην Ελλάδα νοσηλεύονται αυτή την περίοδο 661 ασθενείς στις ΜΕΘ. Το όριο των 400 ξεπεράστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός τους είχε φθάσει τους 715.

Επίσης στην Ελλάδα νοσηλεύονται καθημερινά στα νοσοκομεία εκτός ΜΕΘ πολύ περισσότεροι από 100 ασθενείς, διασωληνωμένοι, με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα έτσι να πεθάνουν, όπως αποδεικνύει και η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα. Το συμπέρασμα της μελέτης καταδεικνύει πως 1.500 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη αναπνοής θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί στην Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα πεθαίνουν κάθε μέρα περίπου 100 άνθρωποι από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ένας μεγάλος αριθμός αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό των σχεδόν 10 εκ. κατοίκων. Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 77 θάνατοι περισσότεροι από ό,τι την Δευτέρα.

Αυτό που εξοργίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι ότι την 1η Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζονταν στη Βουλή ότι ο κίνδυνος θανάτου ασθενών με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός ΜΕΘ δεν είναι "σε καμία περίπτωση υψηλότερος".

Ζήτησε μάλιστα αποδείξεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στη μελέτη του κορυφαίου συμβούλου του πρωθυπουργού Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αρνείται και ο Σωτήρης Τσιόδρας σιωπά, γεγονός που ενισχύει την κριτική σε βάρος του πρωθυπουργού».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν»(Ευριπίδης) : «Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι του Κακού» /Ντοκιμαντέρ (2016)

Αντικειμενικό πορτρέτο, βασισμένο σε έγχρωμα αρχεία, του Αδόλφου Χίτλερ και των ανδρών γύρω του, που ήταν οι  υπεύθυνοι για την επιτυχία του...