Κυριακή, Δεκεμβρίου 26, 2021

Αναγνωστική πυξίδα για το 2021. Προτάσεις, ταξινομήσεις, επισημάνσεις

Αναγνωστική πυξίδα για το 2021 (β΄ μέρος)

Μισέλ Φάις

ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Προτάσεις, ταξινομήσεις, επισημάνσεις.

Ξαναπιάνοντας το νήμα από το προηγούμενο Σάββατο της επισκόπησης τίτλων της χρονιάς που εκπνέει, ο Γ.Ν. Περαντωνάκης (διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας και κριτικός βιβλίου) μας παρουσιάζει πρόσωπα και βιβλία από το Νεοελληνικό Δοκίμιο, το ίδιο η Αργυρώ Μαντόγλου (συγγραφέας, μεταφράστρια και βιβλιοκριτικός) και η Ελενα Μαρούτσου (συγγραφέας και βιβλιοκριτικός) από την ενότητα Ξένη Λογοτεχνία, η Αννα Γρίβα (συγγραφέας και μεταφράστρια) και η Κωνσταντίνα Κορυββάντη (ποιήτρια) από την ενότητα Μεταφρασμένη Ποίηση και, τέλος, ο Κώστας Καρακώτιας (αρθρογράφος και κριτικός λογοτεχνίας) από την ενότητα Ιδέες.

Στο επόμενο ένθετο, που εκτάκτως θα κυκλοφορήσει την προσεχή Πέμπτη (23.12), αναμένει τους αναγνώστες του Ανοιχτού Βιβλίου μια αναγνωστική έκπληξη. Καθώς, εκτός από την oλοκλήρωση του τριμερούς αφιερώματός μας, μια σημαντική αιρετική πεζογράφος (κυκλοφόρησε πρόσφατα βιβλίο) έγραψε ειδικά για τους αναγνώστες μας μια αλλόκοτα τρυφερή πρωτοχρονιάτικη ιστορία.

Ο υπεύθυνος του Ανοιχτού Βιβλίου και οι πολύτιμοι συνεργάτες του σάς εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ανοιχτή καρδιά και ανοιχτά βιβλία.

https://issuu.com/efsyn/docs/49476174-683d-475b-95a3-a6a39319f77f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...