Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2021

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΗΘΩΡΑ , ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2021/52/355212-apeiles....jpg

Η Γιάννα Παπαδάκου ζητά τις δικογραφίες για Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο



Με δελτίο Τύπου των δικηγόρων της Γιάννας Παπαδάκου, Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα, ανακοινώθηκε την Πέμπτη ότι «η Γιάννα Παπαδάκου μαζί με τη συνήγορό της Λυδία Τσοβόλα  κατέθεσαν στο δικαστικό Συμβούλιο του άρθρου 86 του Συντάγματος, αίτηση με την οποία ζητούν την ακύρωση της κλήσης σε απολογία της και της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον της, διότι παραβιάστηκε και η ΕΣΔΑ και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αφού δεν προηγήθηκε ακρόασή της ούτε ολοκληρώθηκε η σχετική προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στον οποίο είχε διαβιβαστεί μήνυση του Μιωνή Σάμπυ, ούτε κρίθηκε από τον Εισαγγελέα αυτόν το βάσιμο ή μη της ανωτέρω μήνυσης. Η ποινική της δίωξη ασκήθηκε παρά την αντίθετη γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη προδικασία, με αυθαίρετο τρόπο.

Επίσης προ ημερών υποβλήθηκε αίτηση προς την ανακρίτρια του άρθρου 86 του Συντάγματος για να εξεταστούν, πριν την απολογία της, οι ακόλουθοι ουσιώδεις μάρτυρες που ανατρέπουν ακόμη και τις πιο αυθαίρετες υποψίες σε βάρος της. Οι μάρτυρες είναι οι ακόλουθοι:

  • Herve Daniel Mercel Falciani, ο οποίος μπορεί να καταθέσει σχετικά με το πως κλείστηκε το ραντεβού στο Παρίσι από την εισαγγελία και για το εάν την γνώριζε πριν τη συνάντηση αυτή στο Παρίσι την 12.9.2015
  • Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος πρέπει να κληθεί εκ νέου προκειμένου να καταθέσει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε το ραντεβού στο Παρίσι και ποιος ήταν ο σκοπός της κατάθεσης του Φαλτσιανί, καθώς επίσης και αν τον επισκέφτηκε  ελεγκτής του ΣΔΟΕ προκειμένου να του καταγγείλει απειλές που δέχθηκε.
  • Γεώργιος Καλούδης, προκειμένου να καταθέσει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε το ραντεβού στο Παρίσι και ποιος ήταν ο σκοπός της κατάθεσης του Φαλτσιανί και εάν  γνώριζε την Παπαδάκου πριν το ταξίδι στο Παρίσι και εάν τους συνόδευσε. 
  • Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες ελέγχου σχετικά με την φοροδιαφυγή των κ.κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά. Ο μάρτυρας αυτός υπήρξε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.
  • Σταύρος Καπάκος, ο οποίος θα καταθέσει σχετικά με την επαγγελματική της πορεία και 6.
  • Γεωργία Κοντράρου προκειμένου να καταθέσει τι προβλέπει για το ρεπορτάζ ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ  και τον τρόπο που γίνονται οι επαφές των δημοσιογράφων με τους εισαγγελείς.

Ακόμη έχουμε αιτηθεί από τις 21.12.2021 στην κα ανακρίτρια να ζητηθούν η δικογραφία για την οποία ενεργείται ανάκριση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς και οι δικογραφίες που εκκρεμούν  ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από προκαταρκτική εξέταση, για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτριο Αβραμόπουλο, προκειμένου να λάβει γνώση η κα Παπαδάκου των δικογραφιών αυτών πριν την απολογία της στην ανακρίτρια, δεδομένου ότι στο κατηγορητήριο που της κοινοποιήθηκε αναφέρεται αυθαίρετα ότι εστάλησαν οι φάκελοι από την κυρία Τουλουπάκη στη Βουλή χωρίς την ύπαρξη στοιχείων κατά των πολιτικών προσώπων. Αυτονόητο βέβαια ότι η Γιάννα Παπαδάκου ως δημοσιογράφος δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες της δικαιοσύνης».

 Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου καλείται σε απολογία για την υπόθεση  Παπαγγελόπουλου | LiFO

Γιάννα Παπαδάκου: Αντιμετωπίζω πολιτική αγωγή από άνθρωπο που διώκεται για μίζες

«Πριν ακόμα διερευνηθεί και εκκαθαριστεί το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, το οποίο σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο στοίχισε στο Ελληνικό δημόσιο τρία δισεκατομμύρια ευρώ, άνοιξαν παρανόμως το δρόμο για πολιτική αγωγή, από εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς, εναντίον του δημοσιογράφου που αποκάλυψε πτυχές του σκανδάλου. Έκανα αίτηση να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ Πλιώτας, γιατί αυτή η τακτική είναι ανεπίτρεπτη και καινοφανής», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

«Κατηγορούμαι για τα δημοσιεύματά μου “Στο Βήμα”, τις εκπομπές μου στην τηλεόραση του Alpha και τις μεγάλες αποκαλύψεις που έχω κάνει στα “Παραπολιτικά”, την εφημερίδα που σήμερα με κατηγορεί ότι συμμετείχα σε παραδικαστικό κύκλωμα! Είναι παράλογο. Όχι μόνο δεν όρισαν πολιτική αγωγή για να καθαριστεί το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, όπως σύστησε ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αντίθετα άνοιξαν παρανόμως το δρόμο για πολιτική αγωγή, από διωκόμενους για μίζες πρώην υπουργούς, όπως ο κ Λοβέρδος.

Με κατηγορούν γιατί αποκάλυψα τα σκάνδαλα της Λίστας Λαγκάρντ και της Novartis. Παρότι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ έχει γίνει Ειδικό Δικαστήριο που έχει καταδικάσει πρώην υπουργό, με κατηγορούν ότι στοχοποίησα δύο επιχειρηματίες τους οποίους ψάχνουν 10 εισαγγελείς. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, δικάζεται στις 26 Ιανουαρίου του ‘22 για φοροδιαφυγή δυο εκατομμυρίων ευρώ. Κατηγορούμαι ότι αυτόν τον άνθρωπο τον συκοφάντησα... 


Πρόκειται για παραλογισμό. Επιδιώκουν το ξέπλυμα, όχι δύο σκανδάλων αλλά τριών, γιατί υπάρχει και το σκάνδαλο της Πανγαία, το οποίο δεν ερευνήθηκε ποτέ.  Έχω ζητήσει τους φακέλους των εκκρεμών υποθέσεων στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, από τον κύριο Μπαρδάκη.  Ζητάω τους φακέλους των κ Γεωργιάδη, Αβραμόπουλου και Λοβέρδου, γιατί μαθαίνω ότι υπάρχουν καταθέσεις φωτιά.  Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμαι εγώ, όταν ακόμα δεν έχει καθαριστεί η κύρια υπόθεση; Να έρθουν οι φάκελοι για να δούμε ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος.

Πρέπει να υπάρξει αντίδραση γιατί το θέμα δεν αφορά την Παπαδάκου. Αφορά όλους τους δημοσιογράφους, που δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν ρεπορτάζ. Λένε στους  δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με την έρευνα και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία, γιατί θα πάθουν ό,τι η Παπαδάκου. Πρέπει να παρέμβουν όλες οι ενώσεις των δημοσιογράφων και οι φορείς. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους τις οποίες πρέπει να αναλάβουν και να πουν αν συμφωνούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΗΕΑ :Προβληματισμός για την κλήση της Γιάννας Παπαδάκου ως ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...