Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021

Ευκλείδης Τσακαλώτος προς Λίνα Μενδώνη

H απολαυστική τοποθέτηση του Τσακαλώτου για τα αρχαία της Βενιζέλου 

Parallaxi.gr


Μαθήματα πολιτισμού στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρέδωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο εκφοράς, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μη ξεχνώντας να αναφερθεί και στη καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε παρέμβαση του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, άσκησε κριτική στην κ. Μενδώνη, για τον «οικονομιστικό» τρόπο που αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό, λέγοντας ότι η υπουργός δεν έχει κυριολεκτικά προσφέρει τίποτα στον πολιτισμό της χώρας. Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στα αρχαία της Βενιζέλου, καλώντας την υπουργό Πολιτισμού να μη κρύβεται και να απαντήσει επιτέλους στους 167 ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, που ζητούν να μη ξηλωθούν τα αρχαία.

Η πιο απολαυστική ίσως στιγμή της παρέμβασης του, ήταν όταν συνέστησε στη κ. Μενδώνη να διαβάσει τον τέως αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Γουίλιαμς, ο οποίος υποστήριξε την διδακτική αξία του θεάτρου εν καιρώ πανδημίας, κατηγορώντας την υπουργό ότι από το 2020 δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει το θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...