Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2021

MICHAEL PAOURIS: THE INTELLECT OF A GENIUS / ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ: Ο ΝΟΥΣ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ ...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ  

«Ο Μιχάλης Παούρης είναι ο πιο γρήγορος παίχτης εγχόρδων στον πλανήτη Γη»!
Έτσι δήλωσε γι΄αυτόν  ο Al Di Meola , μεγαλύτερος κιθαρίστας του κόσμου, Al Di Meola.

https://img.news.gr/2021/10/13/pa/paouris_mozart.jpg?v=20211013203918Βραβεύτηκε ο σολίστ και συνθέτης Μιχάλης Παούρης στο  «Σπίτι του Μότσαρτ» - News.gr

 

Μιχάλης Παούρης, ο μουσικός (καλλιτέχνης και συνθέτης)  που κατάφερε να εντάξει το μπουζούκι στην Jazz και όχι μόνο. Βιρτουόζος σε απίστευτο βαθμό , έχει  αποσπάσει πάμπολλα βραβεία για την απίστευτη ταχύτητά του   , οι δε ενθουσιώδεις κρτικές από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες , ειδικούς  μουσικούς,  τεχνικούς, μουσικούς παραγωγούς και  κριτικούς , είναι πηγαίες .

Μιχάλης Παούρης

Επιμέλεια  : ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΓΙΑΝΝΌΠΟΥΛΟΣ

«Ο Μιχάλης Παούρης είναι ο πιο γρήγορος παίχτης εγχόρδων στον πλανήτη Γη»
Έτσι είπε για αυτόν ο μεγαλύτερος κιθαρίστας του κόσμου, ο Al Di Meola.

Ο Μιχάλης Παούρης γνωστός στον χώρο της μουσικής και ως «Το Φαινόμενο» ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σε ηλικία 10 ετών, παίζοντας με τους μεγαλύτερους συνθέτες της χώρας μας. Σημαντική στιγμή ήταν όταν συμμετείχε σε παραστάσεις του Μίκη Θεοδωράκη σε ηλικία μόλις 15 ετών όπως και όταν έπαιξε ως σολίστας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών. Έχει κερδίσει 11 Βραβεία σε διαγωνισμούς μουσικής και έχει αποσπάσει φοβερές κριτικές σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική δεξιοτεχνία και το μοναδικό του ταλέντο.

Τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες του βγήκαν εκτός συνόρων παίζοντας με κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς της διεθνούς Jazz σκηνής.


Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το «Μπουζούκι» κάνει κάτι τέτοιο επίσημα!

Σήμερα, ο 26χρονος περιοδεύει με την μπάντα του σε όλο τον κόσμο και διδάσκει κάνοντας σεμινάρια μπουζουκιού και κιθάρας, σε διεθνές επίπεδο.

Έχει τρεις δισκογραφικές δουλειές που γνωρίζουν τρομερή επιτυχία στο εξωτερικό, με τις συμμετοχές των Μανώλη Μητσιά, Μίμη Πλέσσα και Πάνου Μουζουράκη ενώ το 2011 έγραψε το πρώτο του βιβλίο μουσικής για μπουζούκι και κιθάρα με τίτλο «Οι σημειώσεις μου…» το οποίο ήδη μεταφράζεται εκτός από τα αγγλικά και στα γαλλικά.

Επίσης, πρόσφατα συμμετείχε σε ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση, του διεθνούς CNBC και της Ειρήνης Νικολοπούλου.

Εκεί τον παρουσίασαν ως το μέλλον της Ελλάδας…

Περισσότερα για το «Φαινόμενο» Μιχάλης Παούρης θα βρείτε στο διαδίκτυο και στην προσωπική του σελίδα στο FACEBOOK (Michael Paouris) όπου και απαντάει σε όλα τα μηνύματα των θαυμαστών του που τον ακολουθούν πιστά και παντού.

- Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή του στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 στη σύνθεση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Δείτε επιπλέον τη γραπτή συνέντευξη του Μιχάλη Παούρη στο jazzbluesrock.gr παρακάτω:
http://www.jazzbluesrock.gr/synentefksi_me_ton_mixalh_paourh_995


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Black Magic/«Καλιόστρο» (1949): ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Όρσον Γουέλς για το πιο μυστηριώδες πρόσωπο της προηγούμενης χιλιετίας

Ο τελευταίος αλχημιστής - Ο κόμης Καλιόστρο «Γι` άλλους ένας σπουδαίο...