Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2020

Οι φυσικές καταστροφές επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας .Oι θεωρίες των τραβηγμένων μαλλιών του μετρ των ειδικών Συνολάκη





 


Ο Συνολάκης που θα εκκένωνε το Μάτι σε 30 έως 57  λεπτά είπε ότι για την καταστροφή στη Θεσσαλία "θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η κακή στιγμή"!


Ο γνωστός και μη εξαιρετέος καθηγητής κ.Κ.Συνολάκης που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με την έκθεσή στην οποία υποστήριζε ότι το Μάτι θα μπορούσε να εκκενωθεί σε 30 λεπτά, έκθεση την οποία όπως ήταν αναμενόμενο η Νέα Δημοκρατία έκανε σημαία στον “αγώνα” τυμβωρυχίας απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφερειάρχη Ρ.Δούρου, μίλησε στον ΣΚΑΙ με αφορμή την καταστροφική και φονική κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ημέρες τη Θεσσαλία.

Ο αγαπημένος επιστήμονας της “αριστείας” μιλώντας στο κανάλι του Φαλήρου για την καταστροφή ιδιαίτερα στην περιοχή της Καρδίτσας (ΔΕΙΤΕ τον από το χρονικό σημείο  33.40 του βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ) υποστήριξε

ότι:

“Ήταν 2 μετεωρολογικά μέτωπα που συγκλίναν. Δηλαδή χοντρικά μιλώντας, ο κυκλώνας είναι ένας μεγάλος στρόβιλος. Όπως λοιπόν στροβιλίζεται, ερχόταν από το βορρά το μελτέμι, ένα κρύο μέτωπο, και τα δύο μέτωπα συγκλίναν πάνω από τη Θεσσαλία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η κακή στιγμή”.

Σύμφωνα λοιπόν με τις επιστημονικές αναλύσεις του κ.Συνολάκη, όταν η τραγωδία συμβαίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να αποφευχθεί μέσα σε μόλις 30 λεπτά, όταν συμβαίνει με την κυβέρνηση του “Μωυσή” Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η “κακιά στιγμή” που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει…

Θυμίζουμε ότι ο Μητσοτάκης , μιλώντας πέρισυ από το βήμα του ΟΗΕ , εξήγησε με την παροιμιώδη αφασία που τον διακρίνει ότι  η τραγωδία  στο Μάτι ήταν αδύνατο να αποφευχθεί  εγκαταλείποντας  το βλακώδες επιχείρημα περί ανικανότητας της προηγούμενης κυβέρνησης :

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, πέρυσι, μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγούμενη από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή στο Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η απευθείας συνέπεια της Κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής κεντρική συνιστώσα της πολιτικής της", πράγμα που, όντως λέμε εμείς,  εδώ και ένα χρόνο φαίνεται από την ...τραγική ανικανότητά της να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της για την πρόληψη ή αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως έδειξαν τα  παραδείγματα στη Χαλκιδική, την Εύβοια, την Κρήτη, την Πελοπόννησο , τα Ιόνια νησιά και τη Θεσσαλία, με σύστημα μάλιστα  Έγκαιρης Προειδοποίησης σε πλήρη δράση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)