Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2020

«Τι άνθρωποι είστε εσείς;»

 

«Τι άνθρωποι είστε εσείς;»

Nikos Papadogiannis – TEDx Patras – Blog Του Νίκου Παπαδογιάννη

Πηγή: documento.gr

Η αναστάτωση στα social media ξέσπασε όταν η εξαίρετη δήμαρχος Τήλου, Μαρία Κάμμα-Αλιφέρη, δημοσίευσε μία φωτογραφία από το σχολείο του νησιού, όπου εικονίζονταν 11 μεταναστόπουλα και …κανένα "καθαρόαιμο" Ελληνάκι. Η δική μου καρδιά ζεστάθηκε και φωτίστηκε, όπως και αμέτρητων άλλων πολιτών ανά την Ελλάδα.
  https://www.news247.gr/img/5097/8985670/131000/w660/660/tilos.jpg?utm_source=Documentonews&utm_campaign=a06a913058-EMAIL_CAMPAIGN_2020_03_29_08_31_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_eb71e35891-a06a913058-227899394
Οι πατριδοκάπηλοι, ωστόσο, χρησιμοποίησαν το ίδιο ενσταντανέ ως αποδεικτικό στοιχείο …εξισλαμισμού των νησιών μας και κρέμασαν κουδούνια στους Τηλιακούς, με άναρθρες κραυγές, τις οποίες θα ζήλευαν και ζηλωτές του Φύρερ στη δεκαετία του ’30.
 
Εξυπακούεται ότι στον χορό της λασπομαχίας συμμετείχαν με ιδιαίτερη θέρμη μυριάδες Νεοδημοκράτες, από αυτούς που στήριξαν Μητσοτάκη με κυρίαρχο αίτημα «να απελάσει τους λάθρο».
 
Η δημαρχίνα Τήλου δεν είναι από τους ανθρώπους που θα μασήσουν τα λόγια τους. «Και ξαφνικά πανικός στα σοσιαλ από αυτή τη φωτογραφία», έγραψε στο Twitter. «Ένδεκα προσφυγόπουλα στο σχολείο της Τήλου, σήμερα περιμένουμε τη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας για ρεπορτάζ, πολλά τα θετικά σχόλια, υπάρχουν και οι διαφορετικές απόψεις, ε, κρατήστε τες μακριά από εμάς! Φασίστες!».
 
Και αμέσως μετά, απαντώντας σε κάποιους που την εγκάλεσαν για τον τελευταίο χαρακτηρισμό: «Συγγνώμη, τι δεν καταλαβαίνω; Άνθρωπο που λέει όχι στην προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπό του επειδή πιστεύει σε άλλο Θεό, μιλάει άλλη γλώσσα, έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος, πώς τον αποκαλούμε; Προοδευτικό, δημοκρατικό ή φασίστα; Γιατί θα το χάσουμε το μυαλό μας εδώ...».
 
Τα σχόλια κάτω από το τιτίβισμα πλημμύρισαν (όχι μόνο από ακροδεξιές ασυναρτησίες περί …ισλαμοποίησης και …εισβολής, αλλά και) από αγάπη για το νησί και τη δημοκρατική του παράδοση: «Του χρόνου το καλοκαίρι θα θέλουμε όλοι να έρθουμε στο νησί σας και δεν θα έχετε πού να μας βάλετε», έγραψε κάποιος.
 
Προσωπικά έκλεισα από τώρα δωμάτιο, για να μην ψάχνω την τελευταία στιγμή. Την προσπέρασα ως πιθανό προορισμό για τις φετινές διακοπές μου και ομολογώ ότι μετανιώνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...