Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2020

Όταν δεν ελέγχεται η εξουσία, δεν υπάρχει δημοκρατία.


Και νέο «λάδωμα» στα μίντια


Του Τάκη Ψαρίδη

Και νέο «λάδωμα» στα ΜΜΕ και πάλι με το πρόσχημα του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή επιδιώκει και νέα διαφημιστική καμπάνια για την.. «αποτροπή διασποράς του ιού»(!).

Λες και καθημερινά δεν μας «διδάσκουν» τα κανάλια για την αποτροπή, που όχι μόνο είναι υποχρεωμένα να μας ενημερώνουν, αλλά και μέρα νύχτα μας βομβαρδίζουν ασταμάτητα με τόνους πληροφόρησης για τον ιό και την αποτροπή του.

Είχαν έξι μήνες να προετοιμαστούν και δεν το έκαναν ενώ «λεφτά υπάρχουν». Η κατάσταση χειροτερεύει. Τα νοσοκομεία φτάνουν στο όριο τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Τα σχολεία ξεκίνησαν φέτος με λιγότερους δασκάλους και καθηγητές γιαυτό και πολλές φορές στις αίθουσες στριμώχνονται πάνω από 25 μαθητές. Από την άλλη απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους άνω των εννέα ατόμων..

Παραλογισμός, αντιφάσεις, ανικανότητα, γελοιότητα, αδίστακτη στήριξη «ημετέρων» και εγκληματική νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, μην τυχόν και μεγεθυνθεί το κράτος, το οποίο άλλωστε καλείται να μας σώσει! Όλα αυτά θρέφουν το μαύρο κίνημα των απανταχού ψεκασμένων κατά της μάσκας.

Όμως αντί να αντιμετωπιστούν πρέπει πάραυτα να συγκαλυφθούν. Και όχι μόνο αυτά. Και στους τρείς τομείς της κρίσης, οικονομία, υγεία, εθνικά θέματα, τα μίντια πρέπει να σιωπούν, να συγκαλύπτουν και να εξωραΐζουν, ενώ ταυτοχρόνως να υμνούν τον «Μωυσή» που μας οδηγεί στην γη της επαγγελίας.

Ουδέποτε στην μεταπολιτευτική ιστορία δεν παρατηρήθηκε τέτοιος απόλυτος έλεγχος σχεδόν του συνόλου των μίντια της χώρας. Τώρα πια ό,τι δεν ακούγεται και δεν γίνεται γνωστό απλώς δεν υπάρχει και δεν έχει συμβεί ποτέ. Τώρα πια όποια πραγματικότητα ενοχλεί, απλώς αντιστρέφεται η πραγματικότητα για να μην ενοχλεί. Γιαυτό και οι περιβόητες δημοσκοπήσεις δεν μετρούν την «κοινή γνώμη», αλλά το τι εισπράττει από τα κανάλια η «κοινή γνώμη».

Τα μίντια, που οφείλουν να ελέγχουν την εξουσία, έχουν μετατραπεί και αυτά τα ίδια σε υπέρτατη εξουσία και υπουργοί ζητούν συγνώμη από εκδότες. Και είναι προφανές πως όταν δεν ελέγχεται η εξουσία δεν υπάρχει δημοκρατία.

Αλήθεια, θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να τα κάνει όλα αυτά, αν δεν ήλεγχε το σύνολο των μίντια της χώρας; Προφανώς και όχι. Γιαυτό και χρειάζεται να τα «λαδώνει διαρκώς, ξεδιάντροπα και προκλητικά.

Ο επικίνδυνος ιός υπάρχει σε όλες της χώρες του κόσμου. Η αντιμετώπιση του όμως,  όπως δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά, είναι ζήτημα ελέγχου μιας παντελώς ανεξέλεγκτης εξουσίας και επομένως είναι ζήτημα δημοκρατίας. Γι’ αυτό και κάτω από την επιφάνεια της οικονομικής, υγειονομικής και εθνικής κρίσης, κρύβεται μια κρίση πολύ πιο σοβαρή. Η κρίση της δημοκρατίας μας.-       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...