Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • Πρόσκληση για εισηγήσεις: Διεθνές Συνέδριο για το Σατυρικό Δράμα στο Παν/μιο Πατρών (1-3/7/16)

    Η Κατεύθυνση Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο για το Σατυρικό Δράμα, στις 1-3 Ιουλίου 2016.
    Δείτε την πρόσκληση για εισηγήσεις στο http://www.philology-upatras.gr/files/content/Greek_Satyr_Play_2...
  • Εκδήλωση για το βιβλίο του Τίτου Πατρίκιου: Ο πειρασμός της νοσταλγίας (29/6/15)

    «Ο πειρασμός της νοσταλγίας» Ο Τ. Πατρίκιος διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του και συνομιλεί με το κοινό. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού «Ο αναγνώστης» Γ. Μπασκόζος. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ώρα 9.00 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής (Αλ. Κοντόπουλου 13).
  • πηγή: athinorama.gr (http://www.athinorama.gr/daylife/place.aspx?pid=3001213)
  •  



    Ο πειρασμός της νοσταλγίας

    Ο πειρασμός της νοσταλγίας


    Σημειώσεις καθημερινότητας

    Τίτος Πατρίκιος

    Κίχλη, 2015
    224 σελ.


    Το βιβλίο του Τίτου Πατρίκιου "Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας" αποτελείται από σημειώσεις που γράφτηκαν την περίοδο 1980-2014 και αφορούν διάφορες εκφάνσεις του βίου: την καθημερινή συμπεριφορά, τον έρωτα, την κοινωνική και την πολιτική ζωή, τη λογοτεχνία και την τέχνη. Η αφετηρία τους, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του βιβλίου, είναι συχνά βιωματική: πρόσωπα, καταστάσεις, ιδεολογικά και πολιτικά διλήμματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο συγγραφέας στη ζωή του. Με την έννοια αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συγκροτούν μια έμμεση αυτοβιογραφία. Ωστόσο, χάρη στην καθολικότητα των παρατηρήσεων, αποκτούν χαρακτήρα αφορισμών· η αυτογνωσία καταλήγει να γίνει ανθρωπογνωσία.

    Οι αφορισμοί του Τίτου Πατρίκιου φέρουν έντονη τη σφραγίδα του διαλεκτικού τρόπου σκέψης. Δεν πρόκειται για ρήσεις γνωμολογικού περιεχομένου που αποσκοπούν στον ορθό προσανατολισμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αντιθέτως, ο συγγραφέας προσεγγίζει τα θέματά του με αντικομφορμιστική ματιά, αντιπαραθέτοντας στη νωθρότητα του κοινού νου την αέναη κίνηση της σκέψης, που θέτει διαρκώς σε κριτικό έλεγχο τις κοινώς παραδεδεγμένες αλήθειες και τις υπονομεύει με όργανο τη διαλεκτική, αναποδογυρίζοντας το νόημά τους. Έτσι, πίσω από τη γλωσσική απλότητα και την καθαρότητα της διατύπωσης, προβάλλουν εύστοχες παρατηρήσεις -που υποκρύπτουν γόνιμο πειραματισμό με τις δυνατότητες της γλώσσας και της σκέψης-, απροσδόκητοι συνδυασμοί εννοιών, λεκτικά και λογικά παράδοξα και πολύ χιούμορ.

    Aπό τα μικρά πεζά του βιβλίου αναδύεται εντέλει ένας νέος ανθρωπισμός, που στηρίζεται στην ασεβή ελευθερία του πνεύματος αλλά και στην παραδοχή της ρευστότητας της αλήθειας, της σχετικότητας και της παροδικότητας των ανθρωπίνων πραγμάτων.
    Κριτικές - Παρουσιάσεις
    Δημήτρης Μαρωνίτης, Γέρας και γήρας, "Το Βήμα", 17.5.2015

    Χρύσα Σπυροπούλου, Πόρτα στη ζωή του ποιητή…, "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα", 17.5.2015

    Θανάσης Νιάρχος, Με χιούμορ και στοχαστική νηφαλιότητα, "Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο", 16.5.2015

    Δημήτρης Μαρωνίτης, Γέρας γήρατος, "Το Βήμα", 10.5.2015

    Πόλυ Χατζημανωλάκη, Τα μύχια πιο παραλλαγμένα, "Η Αυγή", 5.5.2015

    Ελένη Γκίκα, Η αρνητική κριτική είναι κι αυτή μια αναγνώριση, "Έθνος", 25.4.2015

    Αριστοτέλης Σαΐνης, Βιωματικές σημειώσεις και θεωρητικοί αφορισμοί, "Εφημερίδα των Συντακτών", 25.4.2015

    Δημήτρης Φύσσας, Οι πειρασμοί της καθημερινότητας του Τίτου, www.oanagnostis.gr, 18.4.2015

    Μάκης Προβατάς, Τίτος Πατρίκιος: Στη ζωή μου κυριαρχεί η βαθμιαία απόρριψη των βεβαιοτήτων, "Το Βήμα", 11.4.2015

    Γιάννης Μπασκόζος, Τίτος Πατρίκιος: «σκιάς όναρ άνθρωπος», www.oanagnostis.gr, 4.4.2015

    Ασημίνα Ξηρογιάννη, «To παρελθόν δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν το τροφοδοτούσε μια συνεχής ροή παρόντος», "Fractal", Απρίλιος 2015

    Γιώργος Δουατζής, Ο πειρασμός της νοσταλγίας, www.vakxikon.gr, Απρίλιος 2015
  • Ημερίδα: Επίπεδα διαταραχής του λόγου ελληνόφωνων ατόμων με αφασία: σχέσεις με ελλείμματα επεξεργασίας, εγκεφαλική βλάβη και προσεγγίσεις θεραπείας (27/6/15)

    Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος ΘΑΛΗΣ: «Επίπεδα διαταραχής του λόγου ελληνόφωνων ατόμων με αφασία: σχέσεις με ελλείμματα επεξεργασίας, εγκεφαλική βλάβη και προσεγγίσεις θεραπείας», σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στο εντευκτήριο ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς".
     Για το πρόγραμμα της ημερίδας, βλ. http://www.phil.uoa.gr/fileadmin/phil.uoa.gr/uploads/linguistics...
  • Ημερίδα: Θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας για την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες (7/7/15)

    Η Ακαδημία Αθηνών, στο πλαίσιο του έργου DARIAH ΑΤΤΙΚΗ, Ανάπτυξη της ελληνικής υποδομής για την έρευνα στις ανθρωπιστικές σπουδές ΔΥΑΣ, οργανώνει ημερίδα με θέμα "Θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας για την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες", την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, ώρες 10.30-14.00, στην Ακαδημία Αθηνών.
     Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://www.dyas-net.gr/?p=1886
  • Συνέδριο: Ψυχολογία και Εκπαίδευση: Σύγχρονοι Προσανατολισμοί και Εφαρμογές (9-11/10/15)

    Η Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο της ΨΕΒΕ με θέμα «Ψυχολογία και Εκπαίδευση: Σύγχρονοι Προσανατολισμοί και Εφαρμογές».
    Tο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
    Το Συνέδριο απευθύνεται σε μέλη Δ.Ε.Π., ερευνητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε στελέχη της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς.
    Εργασίες που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο είναι δυνατό να περιληφθούν (μετά από κρίση του εκτενούς κειμένου) σε ειδικά τεύχη του Hellenic Journal of Psychology και του Journal of Research in Education and Training.
    Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων 30/06/2015.
    Οργάνωση :
    Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΨΕΒΕ) και Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
    Τοποθεσία :
    Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Συνεδριακό Κέντρο Κάρολος Παπούλιας
    Σχετικό Link :
    http://www.pseve.org/ioannina_psychology_education2015.asp
  • Διεθνές Συμπόσιο για την ελληνική αλχημεία και Συνάντηση Εργασίας-παρουσίαση του έργου Θαλης-ΕΙΕ, Ψηφιακό αρχείο για την αλχημεία στο Βυζάντιο και στις ελληνόφωνες κοινότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας

    Το Διεθνές Συμπόσιο για την ελληνική αλχημεία και η Συνάντηση Εργασίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου "Θαλης-ΕΙΕ, Ψηφιακό αρχείο για την αλχημεία στο Βυζάντιο και στις ελληνόφωνες κοινότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας – Dacalbo" θα διεξαχθούν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2015.
    H εκδήλωση διοργανώνεται από το έργο Dacalbo - Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
    Για πρόγραμμα και πληροφορίες, βλ. http://dacalbo.hpdst.gr/node/13
    Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο: Διά Βίου Μάθηση και Σύγχρονη Κοινωνία: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Εργασία (27-28/6/15)

    Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ο Δήμος Δράμας και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Δράμας σας καλούν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Διά Βίου Μάθησης που διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Διά Βίου Μάθηση και Σύγχρονη Κοινωνία: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Εργασία». Το Συνέδριο διεξάγεται 27 και 28 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εκπροσωπείται από τις συνεργάτιδες κ. Άννα Κοκκινίδου και Δρ. Θωμαή Ρουσουλιώτη, στο Στρογγυλό Τραπέζι 2, στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης, στις 13.00-14.00 μ.μ. το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. Οι συνεργάτιδες του ΚΕΓ θα μιλήσουν για τις δράσεις της ΔΒΜ που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πιστοποίηση Ελληνομάθειας: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας& Θρησκευμάτων (2007-2013).
    Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, βλ. http://llc-ekp-pamak2015.gr/
  • Συνέδριο: Ευγένεια/Αγένεια και Παγκοσμιοποίηση (1-3/7/15)

    Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ευγένεια, 1 – 3 Ιουλίου 2015. Το θέμα του συνεδρίου είναι: Ευγένεια/Αγένεια και Παγκοσμιοποίηση.
    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://politeness-2015.enl.uoa.gr.

  • Παγκόσμιο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού (1-5/7/15)

     Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ευγένεια, 1 – 3 Ιουλίου 2015. Το θέμα του συνεδρίου είναι: Ευγένεια/Αγένεια και Παγκοσμιοποίηση.
    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://politeness-2015.enl.uoa.gr.

  • Δωρεάν μαθήματα Βιβλικής Εβραϊκής και Συριακής γλώσσας από το Ίδρυμα Βιβλικών Σπουδών 

    Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής» προσφέρει δωρεάν εντατικά μαθήματα Βιβλικής Εβραϊκής και Συριακής Γλώσσας. Τα μαθήματα θα διδάσκονται καθημερινά στα γραφεία του «Άρτου Ζωής», Μπουμπουλίνας 28 (πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), από την 1η έως την 31η Ιουλίου 2015.
    Για το πρόγραμμα, βλ. συνημμένο.

    Συνημμένα

    Το πρόγραμμα των μαθημάτων (pdf, 361KB)
  • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

     "ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" 2015

    Αρ.Πρωτ.10932/Δ2/22-01-2015/ΥΠΑΙΘ
    ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
    Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    Πληροφορίες : Σ. Λαπατά (Π.Ε.), Α. Βάρλα (Δ.Ε.),
    Α. Μαγουλάς (Ε.Ε.), Μ. Αντωνίου
    Τηλέφωνο : 210 -344.3318 (Π/θμια)
    210 -344.3272 (Δ/θμια)
    210- 344.2212 (ΕΠΑ.Λ.)
    Φαξ : 210-344.3390

    ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα»
    Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 7332/Δ2/16-01-2015 εισερχόμενο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
    Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για εικοστή πρώτη συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και θέμα σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
    Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και οι προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη.
    Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακαλείστε όπως απευθύνεστε στον κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, στο τηλέφωνο 26920-23646 ή αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dmko.gr.
    Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
    ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε.
    ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ
  • Υποβολή ερευνητικών προτάσεων προς χρηματοδότηση από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (2016)

    Δημόσια Πρόσκληση για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων προς χρηματοδότηση για το έτος 2016

    Το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, εκπληρώνοντας το βασικό του στόχο που είναι η οικονομική ενίσχυση της έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες, προσκαλεί ερευνητές να υποβάλουν για χρηματοδότηση μία ερευνητική τους πρόταση διάρκειας ενός έτους, την οποία προτίθενται να εκπονήσουν κατά το ημερολογιακό έτος 2016. Θα επιλεγούν συνολικά έως δέκα ερευνητικές προτάσεις. Η μέγιστη χρηματοδότηση για κάθε έρευνα ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ.
    Α. Θα χρηματοδοτηθούν έως οχτώ ερευνητικές προτάσεις για:
    Μεταδιδάκτορες
    Πρόκειται για ερευνητές οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τα πέντε έτη από το έτος λήψης του διδακτορικού τους και δεν εργάζονται με πλήρη απασχόληση.
    Ανεξάρτητους ερευνητές
    Πρόκειται για ερευνητές οι οποίοι έχουν λάβει το διδακτορικό τους τουλάχιστον πέντε έτη πριν την αίτηση και δεν εργάζονται με πλήρη απασχόληση.
    Β. Θα χρηματοδοτηθούν έως δύο ερευνητικές προτάσεις για:
    Ερευνητικές oμάδες
    Πρόκειται για ομάδες αποτελούμενες από τρεις ερευνητές το μέγιστο. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη σύνθεση της ομάδας (θα μπορεί να αποτελείται από υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες ή και από άτομα με μακρά ακαδημαϊκή θητεία κτλ.). Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της ομάδας εργάζεται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, τότε δεν δικαιούται οποιαδήποτε οικονομική αποζημίωση ως αμοιβή, παρά μόνο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για έξοδα μετακίνησης, αγοράς εξοπλισμού και άλλες παρόμοιες ανάγκες.
    Προϋποθέσεις
    • Η κάθε ερευνητική πρόταση θα πρέπει να είναι πρωτότυπη μελέτη και να εκπονηθεί εντός του 2016.
    • Η ερευνητική πρόταση δεν πρέπει να έχει εξασφαλίσει άλλη πηγή χρηματοδότησης.
    • Κάθε εγκεκριμένη ερευνητική πρόταση θα πρέπει να διοργανώσει μία εκδήλωση (ημερίδα, διημερίδα, σεμινάριο, συνέδριο, παρουσιάσεις για την εξέλιξη των εργασιών, κ.ά.) κατά τη διάρκεια του έτους χρηματοδότησης, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή νέων ερευνητών.
    Υποβολή
    Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο θα ενεργοποιηθεί κατά τις ημερομηνίες που περιγράφονται στο χρονοδιάγραμμα της παρούσας πρόσκλησης και θα είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτυακού τόπου του Κέντρου στη σελίδα Αίτηση
    Οδηγίες
    • Όλες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα ελληνικά και στα αγγλικά (σύμφωνα με τις οδηγίες στη φόρμα υποβολής).
    • Η τελική έκθεση της έρευνας θα συντάσσεται στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αναλόγως πώς έχει οριστεί στην αίτηση, και θα συνοδεύεται από μια εκτενή περίληψη στην άλλη γλώσσα.
    Αναλυτικές οδηγίες υποβολής στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις και οδηγίες υποβολής
    Αξιολόγηση
    Βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των προτάσεων είναι, μεταξύ άλλων, η πρωτοτυπία της ερευνητικής ιδέας, η καινοτομία της προτεινόμενης μεθοδολογίας, τα τελικά παραδοτέα. Η αξιολόγηση των ερευνών θα γίνει από ειδικούς ανά κλάδο επιστήμονες από την Ελλάδα και διεθνώς.
  • Συνέδριο ΠΕΦ: Σοφοκλής: Ο μεγάλος κλασικός της τραγωδίας (12-14/11/15)

  • 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο: Διά Βίου Μάθηση και Σύγχρονη Κοινωνία: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Εργασία (27-28/6/15)

    Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ο Δήμος Δράμας και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Δράμας σας καλούν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Διά Βίου Μάθησης που διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Διά Βίου Μάθηση και Σύγχρονη Κοινωνία: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Εργασία». Το Συνέδριο διεξάγεται 27 και 28 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εκπροσωπείται από τις συνεργάτιδες κ. Άννα Κοκκινίδου και Δρ. Θωμαή Ρουσουλιώτη, στο Στρογγυλό Τραπέζι 2, στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης, στις 13.00-14.00 μ.μ. το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. Οι συνεργάτιδες του ΚΕΓ θα μιλήσουν για τις δράσεις της ΔΒΜ που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πιστοποίηση Ελληνομάθειας: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας& Θρησκευμάτων (2007-2013).
    Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, βλ. http://llc-ekp-pamak2015.gr/
  • Παρουσίαση βιβλίου (29/6/15)

    Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στις 9.00 μ.μ., το Αστικόν Καφενείο ΑΝΩ ΠΟΥΡΝΑΡΟΥΣΑ, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ παρουσιάζουν: «Το ωραίο ατύχημα». Με αφορμή την τελευταία του συλλογή διηγημάτων, ο Τάσος Γουδέλης ανατρέχει στο έργο του και μιλά για τη μικρή φόρμα. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αστικόν Καφενείο ΑΝΩ ΠΟΥΡΝΑΡΟΥΣΑ (Ευφράνορος 10, πλατεία Πλαστήρα - Παγκράτι).
    Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη. Σύντομο δραματοποιημένο απόσπασμα παρουσιά​ζει ο Γιώργος Τάσος, υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...