Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2015

Δύο e-επιστολές περί "ηλιθίου λαού"



Der Historiker Prof. Dr. Michael Wolffsohn schreibt für Handelsblatt Online die Kolumne Professor Tacheles.



Professor Tacheles zu Griechenland: Volksverführer Tsipras – oder ist das Volk doof?
"Πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας δαιμονοποιεί την Τρόικα. Τώρα θέλει η Τρόικα να πάρει ένα διαφορετικό όνομα. Η ΕΕ συμφωνεί. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα :
 Ο λαός είναι ηλίθιος!"

 ************************************************

ΔΥΟ Ε-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ
 ΠΕΡΙ "ΗΛΙΘΙΟΥ ΛΑΟΥ"

 1.
"Φίλε Gerontako , δεν συμφωνώ με την απαξίωση του Γερμανού καθηγητή, για όσα γράφει στην Handelsblatt. Συνεχώς ανακαλώ στην μνήμη ιστορικά προηγούμενα που μας οδήγησαν σε συμφορές. Φοβούμαι ότι ζούμε ημέρες που η συμφορά ευρίσκεται επί θύραις. Έτσι λοιπόν, νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός του καθηγητή δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ο δικός μου χαρακτηρισμός ήταν, μέχρι τώρα, ότι είμαστε λαός "ανάγωγος"Μικρή η διαφορά!...."


Aθήνα, 17.2.15

Ο Φίλος σου Κ.
 *****************


2.
ίλε Κ.,

γνωρίζεις τη γνώμη μου για το επίπεδο κουλτούρας της χώρας μας και επομένως του λαού μας, η οποία δεν είναι καθόλου κολακευτική.
Από το σημείο αυτό ως το σημείο να θεωρείται συλλήβδην ηλίθιος αυτός ο λαός, επειδή νιώθει ότι πνίγεται από τη βίαιη εφαρμογή ενός "προγράμματος διάσωσης" και συντάσσεται θυμικά  πίσω από τη νεοεκλεγμένη κυβέρνησή του, υπάρχει τεράστια απόσταση.
Ο "ιστορικός" που προχωρεί σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς δεν ενοχλείται διόλου από την αυταρχική έως ρατσιστική αντίληψη που έχει η γερμανική ελίτ για τους νότιους και ειδικότερα για  την Ελλάδα ούτε νοιάζεται για την ωμότητα του ύφους της και την εκβιαστική μεθόδευση επιβολής του "προγράμματός" της πάνω σ΄ένα λαό, μέσω της χειραγώγησης όλων των υπολοίπων "εταίρων" της στην Ευρωζώνη.
Εκείνο που με καταπλήσσει είναι το ότι δεν αντιλαμβάνεται πως στη θέση σήμερα της δόλιας Ελλάδας  υπήρξε , τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, κάποτε το ξεκληρισθέν τελικά έθνος του από τους προγόνους του Σόιμπλε και της Μέρκελ.
Αυτό που συντελείται επί πέντε χρόνια είναι ο αφανισμός με οικονομικά μέσα μιας ολόκληρης χώρας.
Δεν είναι όψιμος εθνοπατριωτισμός αυτό που υποστηρίζω, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ως έθνος φτάσει, και με δικά μας μέσα, στα έσχατα.Επομένως το να συντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πίσω από τον Τσίπρα , δεν το κάνει επειδή παρασύρεται από ένα δημαγωγό αλλά επειδή ελπίζει πως θα αναγκάσει τον αρχιδανειστή να χαλαρώσει λίγο τα λουριά των βασανιστηρίων του.
Κλέων και Τσίπρας δεν ταυτίζονται με τίποτε , μια και ο πρώτος ήταν πολεμοκάπηλος ενώ ο δεύτερος απαιτεί τα αυτονόητα και μάλιστα με δημοκρατικό τρόπο, επικαλούμενος την πρόσφατη δημοκρατική εκλογή του.
Δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος με τα "προγράμματα διάσωσης τύπου Σόιμπλε", που στερούν πόρους από την Υγεία και την Παιδεία, αποθρασύνουν τη "μαύρη εργασία", διώχνουν τη νέα γενιά από τη χώρα, παράγουν στρατιές ανέργων και φτωχών, θρέφουν τον ναζισμό και κάθε είδους φασισμό κλπ.
Όχι, Φίλε Κ., αρνούμαι να δεχτώ τις απόψεις του αρθρογράφου. Τις θεωρώ ανιστόρητες , εμπαθείς και ρατσιστικές. Μπορεί να είμαστε το μαύρο μας το χάλι ως λαός αλλά  όχι λαός ηλιθίων αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, πολύ περισσότερο εθελόδουλων (τύπου μεταζαππειακού Σαμαρά) σκλάβων   στα μεταλλεία της Μέρκελ .
Το αν μας περιμένουν μεγαλύτερες συμφορές, θα φανεί από τον τρόπο που θα  χειριστούν το τελεσίγραφο οι Συριζαίοι.Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υποχωρήσουν προσωρινά και ύστερα  με μια σωστή εσωτερική πολιτική να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, έως ότου να είναι σε θέση να επιστρέψουν στο άντρο του Σόιμπλε πιο ισχυροί και εκεί να  του τρίψουν το Μνημόνιο στη μούρη .
Η εκδικηση είναι ένα πιάτο που πρέπει να τρώγεται κρύο

Έρρωσο
Ο Φίλος σου Gerontakos

Θεσσαλονίκη, 17.2.15"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...