Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2015

"Ο Μπαλτάς του Χασάπη": Υπηρεσίες Απαιδευσίας

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μπαλτά

Παραιτούνται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων

Παραιτούνται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων
Ο υπουργός Παιδείας Αρ.Μπαλτάς   (Φωτογραφία:  Intime )


Αθήνα
Παραιτούνται σήμερα, Πέμπτη, όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων μετά από νέα συνάντηση «ναυάγιο» του προεδρείου τους με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των σχολείων Γ. Αντωνίου, ο υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας το εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη χώρα είπε ότι  «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Λίγα λεπτά αργότερα ξανασκέφτηκε τη φράση του, είπε «είμαι ίσως λίγο υπερβολικός», αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.
 και ο ...Χασάπης  του!

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημ. Χασάπης ο οποίος σε επιθετικό ύφος είπε προς τους εκπροσώπους των σχολείων όταν δήλωσαν ότι διοικούν 60 σχολεία σε όλη τη χώρα και έχουν την ευθύνη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, ότι «δεν διοικούν τίποτα» και πως δεν είναι αξιολογημένοι. Να σημειωθεί ότι για την επιλογή των καθηγητών των πειραματικών σχολείων έγινε αξιολόγηση πριν τη λειτουργία τους και απομακρύνθηκε περίπου το 40% των εκπαιδευτικών τους.

Όπως έλεγαν έτσι στο «Βήμα» εκπρόσωποι των πειραματικών σχολείων, η επίκληση της αξιολόγησης σήμερα στο υπουργείο Παιδείας είχε ακριβώς την «τιμωρητική» διάσταση που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, καθώς τους έγινε σαφές ότι η ηγεσία του υπουργείου ενοχλήθηκε επειδή κατήγγειλαν δημόσια την αντίθεσή τους προς την κατάργηση του θεσμού.

«Δεν μου έχουν μιλήσει στη ζωή μου ποτέ τόσο προσβλητικά» λέει ο κ. Αντωνίου, «έχω δει πολλούς υπουργούς ως σήμερα και απ' ό,τι κατάλαβα δεν έχουν κανένα σχέδιο για τα σχολεία μας. Έχουν μόνο την ιδεοληψία τους».

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πειραματικών σχολείων συντάσσουν τώρα επιστολές παραίτησης τους και την ερχόμενη εβδομάδα δίνουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Κατόπιν αυτού, ο θεσμός τινάζεται όντως στον αέρα. 'Όλα αυτά βέβαια, χωρίς να έχει καν εξεταστεί η συνολική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, όπως άλλωστε δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη.
*********************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Jørn Lier Horst: ο επιθεωρητής της αστυνομίας που γράφει καλά αστυνομικά μυθιστορήματα

Jørn Lier Horst: συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ελπιδοφόρος Ιντζέ...