Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015

Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται

Πόλ Μέισον: Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται

Δημοσιεύθηκε:
T
Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται όπως τόνισε ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον,  μιλώντας στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η νέα κυβέρνηση άλλαξε το επίπεδο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις παρουσιαζόταν στην ελληνική κυβέρνηση ένα προσχέδιο το οποίο γινόταν πολύ πιο σκληρό κατά τη διάρκεια της Συνόδου εξαιτίας των απαιτήσεων του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών».
Παράλληλα, ο Πολ Μέισον, τόνισε ότι προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες. Εκτίμησε επίσης πως «ο Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180 μοιρών, δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν».
Θετική ήταν η άποψη του για την Άνγκελα Μέρκελ. «Η Μέρκελ, αν και πολλοί Έλληνες είναι οργισμένοι μαζί της, προσπαθεί ώστε να βρεθεί λύση. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ελλάδας είναι ο Ραχόι. Αυτός πιέζει να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους: θα υποστεί ολοκληρωτική ήττα σε 9 μήνες στις εθνικές εκλογές» είπε ο Βρετανός δημοσιογράφος.
Στην ίδια εκπομπή, ο Πολ Μέισον, παρουσίασε τη συμφωνία που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά τελικά στο Eurogroup εμφανίστηκε ένα τελείως διαφορετικό κείμενο.
Ο Πολ Μέισον μίλησε στην εκπομπή 360 Μοίρες και τη Σοφία Παπαιωάννου, την Τρίτη 17 Φεβρουραρίου. Δείτε ολόκληρη την εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Jørn Lier Horst: ο επιθεωρητής της αστυνομίας που γράφει καλά αστυνομικά μυθιστορήματα

Jørn Lier Horst: συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ελπιδοφόρος Ιντζέ...