Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2015

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω της Ευρώπης

«Κίνδυνος μετάδοσης και σε άλλες χώρες»

Β. Φάιμαν: Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με ένα Grexit

Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,  τόσο εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών για τον ελληνικό πληθυσμό, όσο και για τους επαπειλούμενους κινδύνους μετάδοσης για άλλες χώρες, προειδοποίησε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά το σημερινό εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη.
Austria's Chancellor Faymann arrives at the European Union summit in BrusselsΌπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, διότι αμοιβαία προσέγγιση δεν σημαίνει πως ο ένας παραμένει αμετακίνητος και οι άλλοι προσεγγίζουν.
Τόσον ο ίδιος όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, ζήτησαν στις δηλώσεις τους από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος βοήθειας, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.
Ταυτόχρονα, ο καγκελάριος επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη και σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που να εργάζεται και άρα, όπως είπε, υπάρχουν και για τις δύο πλευρές και για την Ελλάδα και για την ΕΕ, πολύ καλοί και λογικοί λόγοι να υπάρξει προσέγγιση.
Ήδη, την περασμένη Πέμπτη, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται, όπως είχε πει, «μια έντιμη, καλή ευκαιρία».
Όπως είχε επισημάνει ο καγκελάριος, «πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζές της, αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατό να βρεθεί από κοινού μια λύση».
Ο κ. Φάιμαν είχε διαμηνύσει για άλλη μια φορά ότι «οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει απέναντι στην τωρινή ελληνική κυβέρνηση μια εξίσου έντιμη στάση, όπως προς όλες τις άλλες κυβερνήσεις».

Πηγή: Μatrix24,17/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΦΡΑΝΚΙΣΤΩΝ

  Νικητές στην Μαδρίτη ο ασύστολος λαϊκισμός και τα συνθήματα του Φρανκισμού ...